Ο καιρός

Livescores


powered by Agones.gr - livescore

Παρασκευή 30 Μαΐου 2014

Φακές και φασόλια κατά του καρκίνου του εντέρου

Η κατανάλωση οσπρίων, μαύρου ρυζιού, πράσινων λαχανικών και ξηρών καρπών, μπορεί να μειώσει σημαντικά τον κίνδυνο καρκίνου του εντέρου!
Οι άνθρωποι που τρώνε όσπρια, όπως φασόλια ή φακές, τουλάχιστον τρεις φορές την εβδομάδα, μειώνουν τον κίνδυνο ανάπτυξης πολυπόδων –μικρά εξογκώματα στα τοιχώματα του εντέρου τα οποία μπορεί να εξελιχθούν σε καρκινώματα- κατά το ένα τρίτο, λένε οι ερευνητές.
Αντίστοιχα, η κατανάλωση καφέ ρυζιού, μια φορά την εβδομάδα, μειώνει τον ίδιο κίνδυνο κατά δύο πέμπτα, ενώ τα μαγειρεμένα πράσινα λαχανικά, με συχνότητα κατανάλωσης τουλάχιστον μια φορά την ημέρα, έχουν μείωση του κινδύνου ανάπτυξης καρκίνου του εντέρου, περίπου, κατά ένα τέταρτο.
Οι επιστήμονες από το Πανεπιστήμιο Loma Linda στην Καλιφόρνια, διαπίστωσαν επίσης ότι, όσοι τρώνε τουλάχιστον τρεις φορές την εβδομάδα ξηρούς καρπούς, μειώνουν τον κίνδυνο εμφάνισης νεοπλασιών σε αντίστοιχο ποσοστό με τα μαγειρεμένα πράσινα λαχανικά.Η συγκεκριμένη μελέτη, στην οποία έλαβαν μέρος περίπου 3000 άτομα, είναι από τις πρώτες που έγιναν και αφορούν συγκεκριμένες τροφές οι οποίες μπορούν να μειώσουν τις πιθανότητες εμφάνισης καρκίνου του εντέρου. Σύμφωνα με τον Δρ Tantamango, τα όσπρια, οι ξηροί καρποί και το καφέ ρύζι, έχουν υψηλή περιεκτικότητα σε φυτικές ίνες και είναι γνωστά στους επιστήμονες για την αντικαρκινική τους δράση απέναντι σε πιθανά καρκινογόνα για περιοχή του εντέρου.
Πηγή: capitalhealth.gr

Τετάρτη 21 Μαΐου 2014

Επτά τρόφιμα για δροσερή αναπνοή

Καταπολεμούν τη δυσάρεστη οσμή
Ενώ όλοι οι επίδοξοι Καζανόβες –και μη- γνωρίζουν ότι απαγορεύεται η κατανάλωση σκόρδου ή κρεμμυδιού πριν από ένα καυτό ραντεβού, αυτά τα δύο τρόφιμα δεν είναι τα μοναδικά που προκαλούν δυσάρεστη αναπνοή.
Η υγιεινή του στόματος είναι ο νούμερο ένα παράγοντας που πρέπει να φροντίζει κανείς, αν δε θέλει να διώχνει τους συνομιλητές του σε απόσταση ασφαλείας… με το που ξεστομίζει μια λέξη!
Δείτε παρακάτω επτά τρόφιμα, που σύμφωνα με δημοσίευμα της Huffington Post καταπολεμούν τις δυσάρεστες οσμές και μπορούν να σας χαρίσουν ευχάριστη και δροσερή αναπνοή:1. Φρέσκα βότανα



Ο μαϊντανός είναι ένα από τα καλύτερα βότανα για να καταπολεμήσετε την κακή αναπνοή. Την ίδια δράση έχει επίσης ο κόλιανδρος, ο δυόσμος, το εστραγκόν, το δενδρολίβανο και άλλα βότανα πλούσια σε χλωροφύλλη. Μασήστε μερικά φυλλαράκια όπως είναι, ή κάντε τσάι με αυτά.

2. Γιαούρτι



Μια μερίδα γιαούρτι την ημέρα έχει αποδειχθεί ότι μειώνει το επίπεδο των κακών οσμών και την ανάπτυξη των ανθυγιεινών βακτηρίων στη στοματική κοιλότητα, δημιουργώντας δυσάρεστο περιβάλλον γι’ αυτά. Φροντίστε μόνο να μην τρώτε γιαούρτι με προσθήκη επεξεργασμένης ζάχαρης.

3. Μήλα, σέλινο κι άλλα τραγανά τρόφιμα



Τα μήλα, τα καρότα, το σέλινο και άλλα τραγανά τρόφιμα, που αυξάνουν την παραγωγή σάλιου στη στοματική κοιλότητα, βοηθούν στον καθαρισμό του στόματος.

4. Τζίντζερ



Το τζίντζερ χρησιμοποιείται εδώ και πολλά χρόνια ως φυσική θεραπεία για τα… ανάστατα στομάχια. Όμως, το τζίντζερ είναι αποτελεσματικό και κατά της δυσοσμίας του στόματος.

5. Πιπεριές, παπάγια και άλλα τρόφιμα πλούσια σε βιταμίνη C



Τα βακτήρια που ευθύνονται για την κακή οσμή δεν τα πηγαίνουν καλά με τη βιταμίνη C, η οποία βοηθά στην πρόληψη της ουλίτιδας.

6. Πράσινο τσάι



Μπορεί το πρωί να θέλετε καφέ για να ξυπνήσετε, όμως ο καφές μπορεί να επηρεάσει την αναπνοή σας. Αντίθετα, το πράσινο τσάι καταπολεμά τη δυσάρεστη αναπνοή χάρη στα φλαβονοειδή που περιέχει.

7. Νερό



Το νερό καθαρίζει το στόμα και ενισχύει την παραγωγή σάλιου.

Τετάρτη 14 Μαΐου 2014

ΣΟΚ! Αυτόματες κατασχέσεις σε μισθούς και συντάξεις χωρίς καμία προειδοποίηση

Το σχέδιο καταστρώθηκε για την επόμενη τριετία. Από σήμερα και μέχρι το 2017 για την είσπραξη ληξιπρόθεσμων οφειλών από τους φορολογούμενους.
Στο πλαίσιο αυτό ένα μεγάλο ηλεκτρονικό μάτι ενεργοποιείται και θα ελέγχει τα πάντα.

Πλέον με νέες τεχνικές ελέγχου με οn line πρόσβαση των ελεγκτών στους τραπεζικούς λογαριασμούς θα υπάρχουν κατασχέσεις από όσους χρωστούν στο ελληνικό δημόσιο έως 10.000.

Ταυτόχρονα θα υπάρχει και διασύνδεση των ελεγκτικών υπηρεσιών με το κτηματολόγιο, το Δημοτολόγιο, το ΙΚΑ, τον ΕΟΠΠΥ, τα δικαστήρια, τα υποθηκοφυλακεία κ.λ.π. 

Μάλιστα, οι ηλεκτρονικές κατασχέσεις επεκτείνονται και σε αλλά χρηματοοικονομικά προϊόντα όπως αμοιβαία κεφάλαια, ρέπος, προθεσμιακές καταθέσεις.

 Τα νέα “όπλα” για την είσπραξη ληξιπρόθεσμων οφειλών προς το Δημόσιο 
Η αυτόματη (on line) πρόσβαση των ελεγκτικών υπηρεσιών στα τρέχοντας υπόλοιπα των τραπεζικών λογαριασμών των ελεγχόμενων. Σε δεύτερη φάση οι ελεγκτές θα έχουν πρόσβαση στα κατ΄ έτος παλαιά υπόλοιπα των τραπεζικών λογαριασμών των ελεγχόμενων.

Επέκταση πλήρους αυτοματοποιημένης διαδικασίας και ηλεκτρονικών κατασχετηρίων για οφειλές έως 10.000 ευρώ με βάση το έτος και το είδος της οφειλής, επέκταση των e-κατασχετηρίων σε άλλα χρηματοοικονομικά προϊόντα και απευθείας χρέωση για μικρού ύψους ληξιπρόθεσμες οφειλές κάτω των 1.000 ευρώ , μέτρο το οποίο εξετάζεται ακόμη με την τρόικα.

Ηλεκτρονικό περιουσιολόγιο: Δημιουργείται από φέτος και στο τέλος Απριλίου 2015 θα λειτουργεί πλήρως το ηλεκτρονικό περιουσιολόγιο με διευρυμένη βάση συγκέντρωσης πληροφοριών. Με βάση το περιουσιολόγιο θα γίνεται ο ηλεκτρονικός έλεγχος του «πόθεν έσχες» για την ακίνητη και κινητή περιουσία 8,5 εκατ. φορολογούμενων και θα παρακολουθούνται όλες οι συναλλαγές καθώς και η καταναλωτική συμπεριφορά των φορολογούμενων.

Διασύνδεση Τaxis με υπηρεσίες του δημοσίου. Στο σχεδιασμό της ΓΓΔΕ περιλαμβάνεται η χρησιμοποίηση πληροφοριών από το διαδίκτυο καθώς και η ηλεκτρονική διασύνδεση με φορείς του δημοσίου. Στο πλαίσιο αυτό ο ελεγκτικός μηχανισμός θα συνδεθεί ηλεκτρονικά με το ΙΚΑ, τις τράπεζες, τα δικαστήρια, εμπορικά και βιομηχανικά επιμελητήρια, το κτηματολόγιο, υποθηκοφυλακεία κ.λ.π.

Ηλεκτρονικές δηλώσεις φορολογίας κεφαλαίου. Μέχρι το τέλος του έτους θα υποβάλλονται ηλεκτρονικά οι δηλώσεις φορολογίας κληρονομιών, δωρεών, γονικών παροχών, μεταβίβασης ακινήτων. 

Ηλεκτρονικοί πλειστηριασμοί: Σχεδιάζεται η επέκταση και η ολοκλήρωση της διαδικασίας προγραμμάτων πλειστηριασμού με προσέλκυση περισσότερων πλειοδοτών μέσω της δημοσίευσης στο διαδίκτυο.

newsit.gr