Ο καιρός

Livescores


powered by Agones.gr - livescore

Τετάρτη 15 Ιουλίου 2009

Διακοπές

Προστασία από τον ήλιο

Όλοι θέλουμε να δούμε το δέρμα μας μαυρισμένο από την πρώτη μέρα που θα βγούμε στην παραλία, αλλά δεν πρέπει να ξεχνάμε τους κινδύνους που εγκυμονεί αυτή η επιλογή μας χωρίς την χρήση αντιηλιακού.

Οι παθήσεις, που προκαλούνται από την έκθεση στον ήλιο είναι πολύ σοβαρές, με χειρότερη τον καρκίνο του δέρματος.

Για τον λόγο αυτό θα πρέπει να εντάξουμε τις αντιηλιακές κρέμες στην καθημερινότητα μας. Εξάλλου είναι μύθος ότι με το αντιηλιακό δεν μαυρίζουμε.Μαυρίζουμε καλύτερα μάλιστα γιατί το δέρμα ενυδατώνεται και φαίνεται πιο λαμπερό το μαυρισμένο δέρμα.

Το αντιηλιακό είναι άχρηστο αν δεν χρησιμοποιείται σωστά.

Κατ΄αρχάς θα πρέπει να χρησιμοποιείται άλλο αντιηλιακό για το πρόσωπο και άλλο για το σώμα.

Απλώνεται το αντιηλιακό σας 20 λεπτά περίπου πριν από την έκθεση σας στον ήλιο ώστε να προλάβει να δράσει.

Μην ξεχνάτε να καλύπτετε όλα τα σημεία που εκτείθενται, αυτιά, λαιμό, κ.λ.π.Ιδιαίτερη προσοχή πρέπει να δίνουν τα άτομα που έχουν ελιές ή μελανώματα.

Δεν πρέπει με τίποτα να μένουν απροστάτευτα τα σημεία αυτά.Το αντιηλιακό πρέπει να ανανεώνεται κάθε δύο ώρες, καθώς η δράση του δεν κρατάει παραπάνω.


Μόλις βγαίνετε από την θάλασσα πρέπει οποσδήποτε να ξαναβάζετε αντιηλιακό ακόμα και η συσκευασία έχει την ένδειξη του αδιάβροχου.


Για τις γυναίκες είναι πολύ σημαντικό να μην βάζουν την ομορφιά πάνω από την υγεία. Καλό θα είναι να αποφεύγεται η χρήση μεικ απ στην παραλία, ώστε να δίνεται η δυνατότητα χρήσης του αντιηλιακού.

Τέλος, ο δείκτης προστασίας και η ποσότητα που χρησιμοποιείται είναι τα βασικά χαρακτηριστικά για την προστασία. Για το κατάλληλο αντιηλιακό ανάλογα με τον τύπο δέρματος συμβουλευτείτε τον γιατρό ή τον φαρμακοποιό σας.

Πηγή:Star

Δεν υπάρχουν σχόλια :