Ο καιρός

Livescores


powered by Agones.gr - livescore

Πέμπτη 30 Ιουλίου 2009

Εφαγες; Ναι, ένα νόστιμο καφέ!

Υπάρχουν κάποιοι παγωμένοι καφέδες, που τους ρουφάμε με λαιμαργία με το καλαμάκι και οι οποίοι περιέχουν τόσες θερμίδες όσο ένα κανονικό γεύμα. Αυτά λέει ο Παγκόσμιος Ερευνητικός Οργανισμός για τον Καρκίνο.
Και δεν λεει μόνο αυτά, λέει και άλλα πολλά.
Υπάρχουν καφέδες που περιέχουν 450 θερμίδες, ενώ στην πλειοψηφία τους φτάνει κάθε καφές τις 200 θερμίδες.
Είναι ο συνδυασμός της ζάχαρης με το γάλα με όλα του τα λιπαρά και την κρέμα που κάνει κάποιους καφέδες να αναρριχόνται στα ψηλότερα επίπεδα των θερμίδων.
Ο Παγκόσμιος Ερευνητικός Οργανισμός συνιστά να διαλέχουμε κάτι άλλο από αυτούς τους καφέδες.
Ενας καφές απο τα Starbucks' o Dark Berry Mocha Frappuchino, περιέχει 561 θερμίδες, σχεδόν δηλαδή το ένα τέταρτο των θερμίδων που καταναλώνει μία γυναίκα ημερησίως. Αν αφαιρέστε τη χτυπημένη κρέμα έχει 457 θερμίδες ενώ η μικρότερη εκδοχή αυτου του καφέ, χωρίς την κρέμα, έχει 288 θερμίδες.
Αυτό είναι ένα παράδειγμα τέτοιου καφέ, ο Οργανισμός αναλύει όλους τους καφέδες και δίνει έναν κατάλογο με το πόσες πολλές θερμίδες έχουν αυτοί οι καφέδες.

Και γιατί τα λέει όλα αυτά; Γιατί τρώμε παχυντικά πράγματα χωρίς βιταμίνες και γιατί κινδυνεύει η υγεία μας από αυτές τις κακές συνήθειες.

Προειδοποιεί, επίσης, ότι δεν πρέπει να έχουμε παραπάνω βάρος από το κανονικό (χμ!) και ότι μόνο αυτό το χρόνο υπολογίζεται ότι 19.000 περιπτώσεις καρκινου στην Αγγλία θα μπορούσαν να είχαν αποφευχθεί αν ο νοσούντες είχαν κανονικό βάρος.
Ποιος αμφισβητεί ότι έχουν δίκιο οι επιστήμονες που μας κρούουν τον κώδωνα;
Ή μήπως δεν ξέρουμε ότι ορισμένες νοστιμιές που τρώμε ή πίνουμε δεν κάνουν καλό στην υγεία μας;
Καιρός να αλλάξουμε νοοτροπία... το καλοκαιράκι βοηθάει σε αυτό.
πηγή:alfavita

Δεν υπάρχουν σχόλια :