Ο καιρός

Livescores


powered by Agones.gr - livescore

Δευτέρα 29 Μαρτίου 2010

Η αδιαφορία σκοτώνει


Τελικά σ’αυτή τη χώρα τίποτα δε γίνεται στην ώρα του. Ποτέ δεν προνοούμε, ποτέ δεν προλαμβάνουμε αλλά πάντα τρέχουμε πίσω από τα γεγονότα. Μάταια όμως , γιατί τίποτα πλέον δεν αλλάζει. Το ίδιο συνέβη και με την περίπτωση του μικρού Γιαννάκη, που παρά το ότι ταλαιπωρήθηκε σε τέσσερα νοσοκομεία, δεν μπόρεσε να κρατηθεί στη ζωή. Κι αυτό, βέβαια, δεν οφείλεται πουθενά αλλού παρά στην πλήρη αδιαφορία και απαξίωση του συστήματος δημόσιας υγείας που επικρατεί στη χώρα μας και ειδικά εδώ στην περιοχή μας, στο ν. Κοζάνης.
Και για άλλη μια φορά επιβεβαιώνεται η άποψη, που έχουμε πολλοί, για πολίτες β’ και γ’ κατηγορίας από την πλευρά των κυβερνώντων της πρωτεύουσας. Αλλά και οι πολιτικοί μας αιρετοί και μη που εννοείται ότι ενδιαφέρονται για να προωθούν και να προστατεύουν τα συμφέροντα των συμπολιτών τους; Τι έκαναν τόσο καιρό;

Δεν έβλεπαν ή δεν τους είχαν ενημερώσει οι συνεργάτες τους τι συνέβαινε στο Νοσοκομείο Κοζάνης τη στιγμή που όλοι οι πολίτες γνώριζαν την κατάσταση που επικρατούσε σ’αυτό και ότι αργά ή γρήγορα θα υπάρξουν θύματα;(αναστολή λειτουργίας παιδιατρικής, υπολειτουργία μαιευτικής, καρδιολογικής και ποιος ξέρει τι άλλο). Και τώρα, βλέποντας ότι ο λαός τους έχει προσπεράσει, τρέχουν να κερδίσουν τις εντυπώσεις είτε κάνοντας ερωτήσεις στην υπουργό είτε προτείνοντας κοινή δράση όλων των πολιτικών δυνάμεων της περιοχής. Έπρεπε δηλαδή να χαθεί ένα μικρό παιδί για να κινηθούν γι αυτό το μεγάλο πρόβλημα της υγείας στην περιοχή μας; μ’αυτό όμως επιβεβαιώνεται αυτό που είπα στη αρχή. Τρέχουν πίσω από τα γεγονότα μπας και σώσουν τίποτα. Όμως τέτοιου είδους τερτίπια δεν περνάνε πια. Ο κόσμος, οι πολίτες του ν. Κοζάνης έχει και γνώση και μνήμη. Και θα τους ανταμείψει ανάλογα.

Δεν υπάρχουν σχόλια :