Ο καιρός

Livescores


powered by Agones.gr - livescore

Παρασκευή, 5 Μαρτίου 2010

Αλλάζουν μέχρι το Μάιο όλοι οι Διευθυντές και Προϊστάμενοι Εκπαίδευσης

Μέχρι το Μαίο θα έχουν ολοκληρωθεί οι επιλογές των νέων Διευθυντών και Προισταμένων Εκπαίδευσης , μέσω του νέου συστήματος επιλογής στελεχών διοίκησης στην εκπαίδευση, το οποίο θα συμπεριληφθεί στο σχέδιο νόμου , που η υπουργός Παιδείας θα καταθέσει στη Βουλή μέχρι τέλος του μήνα.Σχετικά στην πρόταση που κατέθεσε σήμερα στο υπουργικό Συμβούλιο,

η υπουργός Παιδείας αναφέρει τα εξής:


«Η ανάγκη αλλαγής του πλαισίου επιλογής στελεχών της διοίκησης στην εκπαίδευση προέκυψε από τα προβλήματα που δημιουργήθηκαν κατά την εφαρμογή του υφιστάμενου συστήματος επιλογών, με τις αυξημένες προϋποθέσεις προϋπηρεσίας και έλλειψη κινήτρων.

Με το νέο πλαίσιο, διασφαλίζεται η ισότιμη πρόσβαση των εκπαιδευτικών στη διαδικασία επιλογής καθώς και η διεύρυνση της βάσης των υποψηφίων. Διασφαλίζονται χαρακτηριστικά και εχέγγυα για αξιοκρατικές επιλογές, αίρονται τα εμπόδια και οι περιορισμοί στη συμμετοχή με ταυτόχρονη αξιοποίηση των ικανοτήτων και γνώσεων που προκύπτουν από την εμπειρία, Καθίσταται υποχρεωτική η επιμόρφωση σε θέματα διοίκησης της Εκπαίδευσης σε συνεργασία με το Εθνικό Κέντρο Δημόσιας Διοίκησης. Παράλληλα υπηρετείται η διαμόρφωση ενός πλαισίου επαγγελματικής εξέλιξης των διοικητικών στελεχών. Προϋπόθεση επιλογής θα είναι η συμμετοχή σε προγράμματα αυτό- αξιολόγησης και αξιολόγησης σε δεύτερη φάση».

Δεν υπάρχουν σχόλια :