Ο καιρός

Livescores


powered by Agones.gr - livescore

Πέμπτη 4 Μαρτίου 2010

Καταλήψεις, συλλαλητήρια και απεργίες


Έντονες είναι οι αντιδράσεις των συνδικάτων στα νέα φορο-μέτρα που ανακοίνωσε η κυβέρνηση. Αποκλεισμένα είναι το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους στην οδό Πανεπιστημίου και το υπουργείο Οικονομικών, ενώ τρία συλλαλητήρια θα γίνουν το απόγευμα στο κέντρο της Αθήνας.

Από το βράδυ της Τετάρτης, απολυμένοι εργαζόμενοι της πρώην Ολυμπιακής έστησαν μπλόκο έξω από το Γενικό Λογιστήριο, στη συμβολή των οδών Πανεπιστημίου και Κοραή, διαμαρτυρόμενοι για την μη τήρηση των συμφωνηθέντων από την κυβέρνηση.


Όπως δηλώνουν, περίπου 4.000 υπάλληλοι έχουν μείνει στο δρόμο και κανείς δεν έχει λάβει αποζημίωση από τις 15 Δεκεμβρίου που απολύθηκαν.

Την ίδια ώρα, αποκλεισμένο παραμένει το υπουργείο Οικονομικών, στην οδό Νίκης στο Σύνταγμα. Σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τα μέτρα, μέλη του ΠΑΜΕ δεν επιτρέπουν στους εργαζόμενους να μπουν στο κτίριο και καλούν τους πολίτες να λάβουν μέρος στην συγκέντρωση που προγραμματίζουν το απόγευμα.

Το απόγευμα, σε κλοιό διαδηλωτών θα βρεθεί το κέντρο της Αθήνας καθώς στις 18:00 θα γίνουν ταυτόχρονα τρία συλλαλητήρια. ΑΔΕΔΥ και ΣΥΡΙΖΑ καλούν τους εργαζόμενους στα Προπύλαια, ενώ το ΠΑΜΕ στο Σύνταγμα.

Στο μεταξύ, ξεκινά νέος γύρος απεργιακών κινητοποιήσεων: την αρχή κάνουν το ΠΑΜΕ και οι δάσκαλοι την Παρασκευή, ακολουθούν οι εφοριακοί με 48ωρη την Δευτέρα και την Τρίτη και η ΑΔΕΔΥ με 24ωρη στις 16 Μαρτίου.

Κινητοποιήσεις αποφασίζει σήμερα και η ΓΣΕΕ, στις οποίες δεν αποκλείεται να συμμετάσχει και η ΑΔΕΔΥ.

Δεν υπάρχουν σχόλια :