Ο καιρός

Livescores


powered by Agones.gr - livescore

Πέμπτη, 20 Μαΐου 2010

45% αύξηση των αιτήσεων για συνταξιοδότηση στον δημόσιο τομέα

PAΓΔAIA αύξηση παρουσιάσει ο αριθμός των αιτήσεων για συνταξιοδότηση στον δημόσιο τομέα, παρά τις δεσμεύσεις και τις διαβεβαιώσεις της κυβέρνησης για διασφάλιση των συνταξιοδοτικών δικαιωμάτων όσων μπορούν να συνταξιοδοτηθούν έως το τέλος του έτους για τα επόμενα έτη εάν παραμείνουν στην αγορά εργασίας.

Η αύξηση αυτή το πρώτο τετράμηνο φέτος άγγιξε το 44,6% σε σχέση με το αντίστοιχο διάστημα πέρυσι, αφού οι αιτήσεις έφτασαν τις 5.000, τη στιγμή που όλο το 2009 δεν ξεπέρασαν τις 12.000. Εν τω μεταξύ στο Ταμείο Πρόνοιας Δημοσίων Υπαλλήλων παραμένουν σε εκκρεμότητα περίπου 19.000 αιτήσεις που για να εξυπηρετηθούν χρειάζονται πάνω από 850 εκατ. ευρώ. Η καθυστέρηση για την απονομή του εφάπαξ σήμερα ξεπερνά τα 2 χρόνια και η τάση είναι ανοδική.

Ο ΟΠΑΔ για να μπορέσει να ανταποκριθεί στις υποχρεώσεις του μέχρι το τέλος του χρόνου θα χρειαστεί, επιπλέον της τακτικής επιχορήγησης 350 εκατομμύρια ευρώ.

Μεγάλες καθυστερήσεις στην καταβολή της επικουρικής σύνταξης παρατηρούνται στο ΤΕΑΔΥ (15-18 μήνες), ενώ όταν υπάρχει διαδοχική ασφάλιση, η καθυστέρηση ξεπερνά τα 2 χρόνια.

Δεν υπάρχουν σχόλια :