Ο καιρός

Livescores


powered by Agones.gr - livescore

Δευτέρα 3 Μαΐου 2010

Σκληρά μέτρα για να σωθεί η Ελληνική οικονομία


Μείωση των επιδομάτων και αναπροσαρμογή του 13ου και 14ου μισθού στο Δημόσιο Τομέα, αύξηση του ΦΠΑ κατά 10% περιλαμβάνονται, μεταξύ άλλων, στα πρόσθετα μέτρα που ανακοίνωσε ο Έλληνας υπ. Οικονομικών. Δεν πλήττεται ο 13ος και 14ος μισθός στον Ιδιωτικό Τομέα.
Ως προς τα μέτρα προσαρμογής και εξυγίανσης των δημοσιονομικών, αυτά αφορούν την αύξηση του ΦΠΑ κατά 10%, αύξηση των ειδικών φόρων σε καύσιμα, τσιγάρα και ποτά κατά 10%, ενώ τα δημόσια έσοδα θα ενισχυθούν, μεταξύ άλλων, από αύξηση στους φόρους πολυτελείας, από αύξηση στα πράσινα τέλη και από αύξηση των εσόδων από φόρους στα τυχερά παιχνίδια.Σε ότι αφορά τις δαπάνες του δημόσιου τομέα, αναπροσαρμόζονται ο 13ος και 14ος μισθός, και διαμορφώνονται σε 500 ευρώ επίδομα Πάσχα και καλοκαιριού και ακόμη 500 ευρώ για δώρο Χριστουγέννων, μόνο για τους μισθούς που δεν ξεπερνούν τα 3.000 ευρώ μεικτές αποδοχές. Ταυτόχρονα, ανακοινώθηκε μείωση των επιδομάτων κατά 8% για τις υπηρεσίες του Δημοσίου και 3% για τις ΔΕΚΟ.
Σε ότι αφορά τις συντάξεις του Δημόσιου και του Ιδιωτικού τομέα, προβλέπεται επίδομα 200 ευρώ για το Πάσχα και ακόμη 200 ως επίδομα αδείας και 400 ευρώ ως δώρο Χριστουγέννων, μόνο όμως για τις συντάξεις που δεν ξεπερνούν τα 2.500 ευρώ. Επίσης, αναστέλλεται η διοχέτευση της δεύτερης δόσης του επιδόματος κοινωνικής αλληλεγγύης. Δεν θα υπάρξουν αυξήσεις στο Δημόσιο καθ’ όλη τη διάρκεια του προγράμματος.
Καμία αλλαγή δεν προβλέπεται στον 13ο και 14ο μισθό για τους υπαλλήλους του ιδιωτικού τομέα, ενώ αλλάζει το καθεστώς μερικής απασχόλησης και του ποσοστού απολύσεων, χωρίς όμως να είναι αυτό συγκεκριμένο. «Τίθεται χρονοδιάγραμμα συζήτησης με τους κοινωνικούς εταίρους», διευκρίνισε ο υπουργός.

Δεν υπάρχουν σχόλια :