Ο καιρός

Livescores


powered by Agones.gr - livescore

Κυριακή 27 Ιουνίου 2010

Δεκάδες οι «μνηστήρες» για τις Διευθύνσεις Εκπαίδευσης


ΟΛΟΚΛΗΡΩΘΗΚΕ Η ΠΡΟΘΕΣΜΙΑ ΥΠΟΒΟΛΗΣ ΑΙΤΗΣΕΩΝ


Αύριο Δευτέρα τελικά, θα γνωρίζει το υπουργείο Παιδείας το ενδιαφέρον των εκπαιδευτικών να καταλάβουν κάποια από τις θέσεις διευθυντών Διευθύνσεων Εκπαίδευσης μετά και την παράταση που δόθηκε προχθές, όχι στην προθεσμία υποβολής αιτήσεων αλλά στην αποστολή των αιτήσεων προς το υπουργείο.

Το ενδιαφέρον θα αποδειχθεί μεγάλο αν αναλογιστεί κάποιος πως, μόνο για τις δυο θέσεις της Λάρισας, του διευθυντή της Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης και του διευθυντή της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης κατατέθηκαν τουλάχιστον 20 αιτήσεις, χωρίς να υπολογιστούν οι αιτήσεις που υποβλήθηκαν σε άλλες διευθύνσεις ή περιφερειακές διευθύνσεις εκπαίδευσης της χώρας.

Σύμφωνα με εκτιμήσεις, μέχρι το τέλος του ερχόμενου Ιουλίου θα έχουν ορισθεί οι νέοι διευθυντές εκπαίδευσης προκειμένου να δρομολογήσουν όλες τις εξελίξεις (τοποθετήσεις εκπαιδευτικών κ.λπ.) έτσι ώστε το νέο σχολικό έτος να ξεκινήσει ομαλά, στις 13 Σεπτεμβρίου. Η προκήρυξη του υπ. Παιδείας αφορά μόνο στις θέσεις των διευθυντών εκπαίδευσης η θητεία των οποίων έληξε πρόωρα με νόμο του υπ. Παιδείας αλλά οι πληροφορίες θέλουν, η επόμενη φάση της επιλογής στελεχών εκπαίδευσης να αφορά στη μείωση (συγχώνευση) των θέσεων προϊσταμένων γραφείων εκπαίδευσης. Θέσεις που, λόγω του μεγάλου αριθμού, συνήθως ικανοποιούσαν μεγάλο αριθμό κομματικών στελεχών. Το στοίχημα ωστόσο των φετινών επιλογών, αφορά στο αν αυτές θα γίνουν με βάση τα μετρήσιμα μόρια (μεταπτυχιακές σπουδές, ξένες γλώσσες, προϋπηρεσία κ.λπ.) ή με βάση τα μόρια της συνέντευξης που (σ.σ. όπως απείρως έχει αποδειχθεί στο παρελθόν) λειτουργούσαν καθοριστικά στον αποκλεισμό υποψηφίων που μπορεί να διέθεταν τα προβλεπόμενα από την προκήρυξη προσόντα αλλά όχι και την απαιτούμενη... κομματική στήριξη (σ.σ. εννοείται των εκάστοτε κυβερνώντων). Ο απόλυτος εξευτελισμός δηλαδή των διαδικασιών που αφορούν κιόλας στο εκπαιδευτικό σύστημα, μιας προηγμένης υποτίθεται χώρας!Σημειωτέον πως οι νέοι διευθυντές εκπαίδευσης, με 4ετή θητεία, είναι αυτοί που θα κληθούν στην πράξη να υλοποιήσουν το σχέδιο της υπουργού Άννας Διαμαντοπούλου για το «νέο σχολείο» (αξιολόγηση, επιμόρφωση, ολοήμερα κ.λπ.) θέματα που αποτελούν ήδη «κόκκινο πανί» για τις συνδικαλιστές ηγεσίες των εκπαιδευτικών (ΔΟΕ, ΟΛΜΕ) σε συνδυασμό πάντα με τη γενικότερη οικονομική πολιτική. Η επιλογή πάντως κομματικών υποψηφίων είναι σαφές ότι δεν θα πείσει τον κλάδο των εκπαιδευτικών για τις προθέσεις του υπουργείου ειδικά για το σκέλος της αξιολόγησης, που θα επιβληθεί αργά ή γρήγορα.

Δεν υπάρχουν σχόλια :