Ο καιρός

Livescores


powered by Agones.gr - livescore

Δευτέρα 4 Οκτωβρίου 2010

Παγκόσμια Ημέρα των ζώων


Παγκόσμια ημέρα των ζώων σήμερα και φιλόζωοι μαζί με τους τετράποδους φίλους τους πραγματοποιούν στις 11:00 συγκέντρωση διαμαρτυρίας στις στήλες του Ολυμπίου Διος και στη συνέχεια έχουν προγραμματίσει πορεία διαμαρτυρίας στο Σύνταγμα στις 12:00 το μεσημέρι.


Στόχος τους είναι να γίνει αυστηρότερος ο νόμος για την προστασία των ζώων, ώστε να μειωθούν οι περιπτώσεις κακοποιημένων και δηλητηριασμένων ζώων. Επίσης ζητούν να ληφθούν μέτρα για το κυνήγι και το εμπόριο γούνας, να απαγορευτούν το τσίρκο και οι ζωολογικοί κήποι που βασανίζουν άγρια ζώα και να επιτραπεί η μεταφορά των κατοικίδιων ζώων με τα Μέσα μαζικής Μεταφοράς όπως συμβαίνει και στις υπόλοιπες ευρωπαϊκές χώρες.

Σκεφτείτε ότι εκατοντάδες ζώα αναγκάζονται να κάνουν τους ακροβάτες ενώ 12 εκατ. είναι αυτά που καταλήγουν σε πειραματικά εργαστήρια. Δεκάδες χιλιάδες επίσης δολοφονούνται στη Βαγδάτη με το πρόσχημα της μείωσης των αδέσποτων σκύλων.Όλα αυτά βέβαια πρέπει να σταματήσουν, αφού οφείλουμε να σεβόμαστε τους τετράποδους φίλους μας αλλά και γενικότερα όλα τα ζώα.

Σημειώνεται ότι πρόκειται για την 79η επέτειο από την ημέρα που θεσπίστηκε η 4η Οκτωβρίου ως η «Παγκόσμια Ημέρα των Ζώων» σε ένα οικολογικό συνέδριο στην Φλωρεντία.

Δεν υπάρχουν σχόλια :