Ο καιρός

Livescores


powered by Agones.gr - livescore

Τετάρτη 6 Οκτωβρίου 2010

ΤΟ ΦΑΓΟΠΟΤΙ ΣΤΗΝ ΕΡΤ





ΤΗΝ ΤΡΙΕΤΙΑ 2006-2008

Μπόνους 2,4 εκατ. Ευρώ σε golden boys και στις γραμματείς τους


Με αιτιολογίες που προκαλούν το κοινό αίσθημα, η πρώην διοίκηση της δημόσιας τηλεόρασης μοίραζε εξωφρενικά πριμ σε υψηλόμισθους και μη.

Σύμφωνα με το «Έθνος της Κυριακής» σε μία περίοδο που η Ελληνική οικονομία είχε περιέλθει σε περίοδο κρίσης, τα golden boys της ΕΡΤ είχαν στήσει την τριετία 2006-2008 πάρτι μπόνους για να επιβραβεύσουν εαυτούς και ημέτερους. Προσκαλούσαν βέβαια σ’αυτά και τρίτους , χαμηλόμισθους, υπεράνω πάσης υποψίας, προκειμένου να νομιμοποιήσουν τα δωράκια προς τους εαυτού τους, χρησιμοποιώντας τους ως άλλοθι για ένα όργιο σπατάλης που ξεπερνά τα 2,4 εκατ. ευρώ.
Επί μια ολόκληρη τριετία η διοίκηση της ΕΡΤ υπέγραφε το ένα μετά το άλλο τα μπόνους, σαν να ήταν λεφτά της επιχείρησής τους και όχι του ελληνικού λαού, τα οποία καλώς έπαιρναν οι εργαζόμενοι που δεν έφερναν την ευθύνη της υπογραφής.
Στις λίστες των ονομάτων φιγουράρουν γενικοί διευθυντές και διευθυντές Γραφείων, ενώ δεν λείπουν προϊστάμενοι, δικηγόροι αλλά και απλές γραμματείς, χαμηλόμισθοι δημοσιογράφοι, εικονολήπτες κ.λ.π. Οι περισσότεροι ανταμείφθηκαν για το προφανές : επειδή έκαναν απλώς τη δουλειά τους…
Αυτό που προκαλεί, βέβαια σοκ, πέρα απ’όλα τα’άλλα, είναι οι αιτιολογίες που σκαρφίστηκαν όσοι εμπνέονταν ή υπέγραφαν τα μπόνους, καθώς δεν έμπαιναν καν στον κόπο να σκεφτούν κάτι ευρηματικό ή έστω μια αιτιολογία που να αγγίζει την απλή λογική.
Προσέξτε μερικές αιτιολογίες.

Για το διευθυντικό στέλεχος της ραδιοφωνίας Α.Α., το μπόνους ανήλθε σε 43.000 ευρώ ( 3 μισθοί ). Ποια είναι η αιτιολογία που έπεισε τον τότε πρόεδρο της ΕΡΤ Χρήστο Παναγόπουλο να υπογράψει το σχετικό έγγραφο; Ότι ο συγκεκριμένος « συνέβαλε τα μέγιστα στην εύρυθμη λειτουργία του τομέα ευθύνης του, στην αναβάθμιση των μουσικών συνόλων και στην επιτυχή έκβαση του φεστιβάλ Θεσσαλονίκης». Δύο χρόνια μετά ο Α.Α έλαβε άλλα 14.850 ( ένας μισθός )ευρώ για τον ίδιο λόγο.
Επιστρέφοντας στο 2006, ο Ν.Τ πήρε μπόνους 36.000ευρώ επειδή συνέβαλε τα μέγιστα σε όλα τα μεγάλα γεγονότα που κάλυψε η ΕΡΤ.( 6 μισθοί ).
Με τέτοιες φθηνές δικαιολογίες ,λοιπόν, η τότε διοίκηση της ΕΡΤ σκορπούσε απλόχερα τα χρήματα του Ελληνικού λαού χωρίς να αναλογίζεται τις ευθύνες των πράξεών της. Γιατί δικά τους ήταν;
Όλες αυτές , βέβαια, οι αποκαλύψεις των εφημερίδων θα είχαν νόημα εάν υπήρχαν συνέπειες των εμπλεκομένων. Μέχρι τώρα δεν είδαμε καμία τιμωρία κανενός υπεύθυνου. Κι όσο θα υπάρχει ατιμωρησία, τέτοια φαινόμενα κατασπατάλησης δημοσίου χρήματος δυστυχώς θα εξακολουθεί να υφίσταται εις υγεία των κορόιδων.

Δεν υπάρχουν σχόλια :