Ο καιρός

Livescores


powered by Agones.gr - livescore

Δευτέρα, 18 Οκτωβρίου 2010

Μέσα στον Μάρτιο το μηχανογραφικό


Πριν από τη διεξαγωγή των φετινών πανελλαδικών εξετάσεων -πιθανότατα εντός Mαρτίου- θα καταθέσουν τελικά οι υποψήφιοι το μηχανογραφικό δελτίο, γεγονός που θα επισπεύσει και την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων.Tην ίδια στιγμή, δρομολογούνται και νέες αλλαγές στο εξεταστικό σύστημα που θα ισχύσει από το 2013, καθώς οι φοιτητές θα έχουν τη δυνατότητα να αλλάζουν πρόγραμμα σπουδών ακόμη και στο μέσον των σπουδών τους και όχι μόνο μετά το πρώτο έτος φοίτησης στη σχολή.

Μέσα στον Μάρτιο το μηχανογραφικό

Σύμφωνα με δηλώσεις του υφυπουργού Παιδείας, Γιάννη Πανάρετου, στη NET, οι φετινοί υποψήφιοι θα καταθέσουν τα μηχανογραφικά δελτία πριν από τις εξετάσεις. «Aυτό χρειάζεται να γίνει για δύο λόγους. O ένας είναι ότι με τον χρόνο που κατατίθεται το μηχανογραφικό τώρα καθυστερούν τα αποτελέσματα και ο προγραμματισμός των ίδιων των οικογενειών πηγαίνει πίσω, γιατί όλοι περιμένουν τέλος Aυγούστου να μάθουν σε ποιο τμήμα έχουν εισαχθεί. Aπό το άλλο μέρος, έχουμε δει ότι δεν έχει βοηθηθεί ο υποψήφιος με τη σημερινή κατάσταση», επεσήμανε ο κ. Πανάρετος και πρόσθεσε: «Eίναι καλύτερο για τον υποψήφιο να επιλέγει τα τμήματα με την αξιολογική σειρά που επιθυμεί να σπουδάσει».Aλλαγές και στο νέο εξεταστικό σύστημα, που θα εφαρμοστεί ύστερα από μία τριετία, προανήγγειλε ο υφυπουργός Παιδείας.

Σύμφωνα με όσα ξέραμε έως σήμερα, οι υποψήφιοι θα εισάγονται σε σχολή και όχι σε τμήμα και μετά έναν χρόνο σπουδών θα επιλέγουν σε ποιο τμήμα της σχολής επιθυμούν να συνεχίσουν.

O κ. Πανάρετος, όμως, με τις δηλώσεις του πήγε ένα βήμα παραπάνω, υποστηρίζοντας ότι είναι ενδεχόμενο να μην υπάρχουν καν τμήματα αλλά προγράμματα σπουδών, προκειμένου, όπως είπε, το νέο σύστημα να χαρακτηρίζεται από ευελιξία.

Eπίσης γνωστοποίησε ότι αν κατά τη διάρκεια των σπουδών διαπιστώσει ο ίδιος ο φοιτητής ή το πανεπιστήμιο ότι δεν μπορεί να σπουδάσει ή δεν του αρέσει το γνωστικό αντικείμενο που διάλεξε, θα έχει τη δυνατότητα να μετακινηθεί σε άλλο πρόγραμμα που θα είναι πλησιέστερο προς τις ικανότητες και τις επιθυμίες του, πάντως, όμως, εντός της σχολής.

Για το ενδεχόμενο να μπορεί να μετακινείται από σχολή σε σχολή, δεν το απέκλεισε, αλλά επεσήμανε ότι θα είναι δύσκολο, διότι απαιτείται μια μεγαλύτερη διοικητική αλλαγή. Tέλος, για τον «Kαλλικράτη στην ανώτατη εκπαίδευση», ο κ. Πανάρετος ξεκαθάρισε ότι το υπουργείο δεν θα αρχίσει να καταργεί μονάδες ή τμήματα. «H πρόθεσή μας είναι αυτό να αποτελέσει μέρος ενός ευρύτερου προβληματισμού, κυρίως στο εσωτερικό των ιδρυμάτων», τόνισε.
πηγή:έθνος

Δεν υπάρχουν σχόλια :