Ο καιρός

Livescores


powered by Agones.gr - livescore

Πέμπτη 9 Δεκεμβρίου 2010

Δεν πτωχεύσαμε απλά, είμαστε κοντά στην εξαθλίωση

Όλοι εμείς που μεγαλώσαμε με τα ακούσματα για την πείνα που θέρισε τους παππούδες μας στη κατοχή βλέπουμε με τρόμο να είμαστε πολύ πιο κοντά σε αυτές τις εποχές παρά στη λάμψη και στις σπατάλες του 1990 που μοιάζει να απέχουν αιώνες.


Πραγματικά καταθλιπτικά είναι τα συμπεράσματα έρευνας της ελληνικής στατιστικής υπηρεσίας για το έτος 2009 μάλιστα και όχι για το πολύ χειρότερο τρέχον έτος.

Η στατιστική υπηρεσία αποδέχεται ως ελάχιστο καθαρό μηνιαίο εισόδημα για την αντιμετώπιση των αναγκών των νοικοκυριών το διόλου ευκαταφρόνητο ποσό των 2.219,45 ευρώ. Τα φτωχά νοικοκυριά χρειάζονται 1.752,08 ευρώ, ενώ τα μη φτωχά νοικοκυριά 2.340,25 ευρώ.

Διαβάστε λοιπόν τι αδιανόητα μέχρι χθες αγαθά και υπηρεσίες στερούνται από πέρσυ οι ελληνικές οικογένειες και εκτιμήστε μόνοι σας πόσο απέχουμε από το να αντιλαλούν εφιαλτικά οι δρόμοι με την κατοχικής καταγωγής ιαχή ''ΠΕΙΝΑΩ''.Το 24,1% του φτωχού πληθυσμού δηλώνει ότι στερείται διατροφής που περιλαμβάνει κάθε δεύτερη ημέρα κοτόπουλο, κρέας, ψάρι ή λαχανικά ίσης θρεπτικής αξίας, ενώ το αντίστοιχο ποσοστό του μη φτωχού πληθυσμού εκτιμάται σε 3,3%.

Το 35,8% των φτωχών νοικοκυριών δηλώνει δυσκολία στην πληρωμή πάγιων λογαριασμών, όπως αυτών του ηλεκτρικού ρεύματος, του νερού, του φυσικού αερίου κλπ.

Το 60,3% του φτωχού πληθυσμού και το 21,4% του μη φτωχού έχει οικονομική δυσκολία να αντιμετωπίσει έκτακτες, αλλά αναγκαίες δαπάνες αξίας περίπου 500 ευρώ.

Το 65,5% του μη φτωχού πληθυσμού δηλώνει ότι επιβαρύνεται αρκετά από τις συνολικές δαπάνες στέγασης, ενώ το αντίστοιχο ποσοστό για το φτωχό πληθυσμό εκτιμάται σε 53,9%

Το 18,5% του συνολικού πληθυσμού δηλώνει ότι δυσκολεύεται αρκετά στην αποπληρωμή δανείων ή δόσεων για αγορά αγαθών και υπηρεσιών

Το 39,4% του φτωχού πληθυσμού αναφέρει μεγάλη δυσκολία στην αντιμετώπιση των συνήθων αναγκών του με το συνολικό μηνιαίο ή εβδομαδιαίο εισόδημά του
πηγή:newsit

Δεν υπάρχουν σχόλια :