Ο καιρός

Livescores


powered by Agones.gr - livescore

Πέμπτη, 30 Δεκεμβρίου 2010

Τέλος η δωρεάν παιδεία;


Ο εκάστοτε υπουργός Παιδείας εξαγγέλλει και μια μεγάλη μεταρρύθμιση. Στο πλαίσιο του μνημονίου και σύμφωνα...
με τις πολιτικές της αναφορές η κα Διαμαντοπούλου έφερε στο υπουργικό συμβούλιο το νέο νομοσχέδιο για την εκπαίδευση. Την ίδια στιγμή δημοσιεύματα την έφερναν να εισηγείται την κατάργηση της δωρεάν διανομής βιβλίων. Το Υπουργείο Παιδείας εξέδωσε άμεσα ανακοίνωση για να διασκεδάσει τις εντυπώσεις:

1. Ανυπόστατα χαρακτηρίζει το Υπουργείο Παιδείας σημερινά δημοσιεύματα σύμφωνα με τα οποία καταργείται η δωρεάν διανομή των σχολικών βιβλίων. Σε ανακοίνωση του Υπουργείου τονίζεται ότι τα σχολικά βιβλία θα συνεχίσουν να διανέμονται δωρεάν και ότι η εκδοτική διαδικασία θα συνεχίσει να γίνεται με ευθύνη του του ίδιου του Υπουργείου. 2. Στην ανακοίνωση αναφέρεται ακόμη ότι ο Οργανισμός Εκδόσεων Διδακτικών Βιβλίων (ΟΕΔΒ) εντάσσεται σε νέο φορέα, ο οποίος «θα συσταθεί και θα υποστηρίζει τη σύγχρονη πολιτική για το εκπαιδευτικό υλικό - ψηφιακό και έντυπο».

3. Σημειώνεται ότι με νομοσχέδιο που προωθεί το Υπουργείο Παιδείας και συζητείται στο Υπουργικό Συμβούλιο, συγχωνεύονται οργανισμοί προκειμένου να εξοικονομηθούν τέσσερα εκατ. ευρώ, ετησίως. Στους υπό συγχώνευση οργανισμούς περιλαμβάνονται εκτός από τον ΟΕΔΒ, το Παιδαγωγικό Ινστιτούτο, το Κέντρο Εκπαιδευτικής Ερευνας, το Ινστιτούτο Παιδείας Ομογενών και Διαπολιτιστικής Εκπαίδευσης, ο Οργανισμός Επιμόρφωσης Εκπαιδευτικών, καθώς και το Ερευνητικό Ακαδημαϊκό Ινστιτούτο Τεχνολογίας Υπολογιστών

Πηγή: Ελεύθερος Τύπος

Δεν υπάρχουν σχόλια :