Ο καιρός

Livescores


powered by Agones.gr - livescore

Κυριακή 27 Φεβρουαρίου 2011

Ερχονται τα τηλεδιόδια από το 2012


Στη ζωή μας μπαίνουν από το 2012 τα τηλεδιόδια, η νέα κάρτα διοδίων, που προοιωνίζονται το τέλος των ουρών στα διόδια, των μποτιλιαρισμάτων στις εθνικές οδούς και τους αυτοκινητόδρομους, της ταλαιπωρίας του... σταμάτα-ξεκίνα και των αλόγιστων σημερινών χρεώσεων ανεξαρτήτως διαδρομής. Με τα τηλεδιόδια, μάλιστα, θα γίνουν πιο εύκολες και οι μετακινήσεις των Ελλήνων σε όλη την Ευρώπη.

Πρώτοι που θα μπουν στο νέο σύστημα θα είναι οι οδηγοί φορτηγών αυτοκινήτων, ενώ το αργότερο ώς το 2014 η διέλευση όλων των οχημάτων από τα διόδια θα γίνεται με το νέο σύστημα.

Για να γίνουν πράξη τα ηλεκτρονικά διόδια και η αναλογική χρέωση (σε σχέση με την παραμονή του αυτοκινήτου στον αυτοκινητόδρομο), θα δημιουργηθεί κεντρικό σύστημα καταγραφής διελεύσεων και εσόδων, όπως επισημαίνει το υπουργείο Μεταφορών, Υποδομών και Δικτύων. Ηδη υπογράφηκε η προγραμματική σύμβαση για τη σύσταση επιτροπής (για την επίτευξη και τη διασφάλιση της εθνικής διαλειτουργικότητας των ηλεκτρονικών διοδίων και την εξέταση θεμάτων εμπορικής εκμετάλλευσης αυτοκινητόδρομων ή μεγάλων τεχνικών έργων με διόδια).Αναλογική η χρέωση

Η θέσπιση των τηλεδιοδίων έχει γίνει από το 2007 και με στόχο οι οδηγοί σε Ελλάδα και ΕΕ να κινούνται με «μια συσκευή και ένα συμβόλαιο». Περιγράφοντας τα οφέλη από το νέο σύστημα, ο υφυπουργός, Γιάννης Μαγκριώτης, επισήμανε ότι το ταξίδι σε Ελλάδα και Ευρώπη θα γίνεται με ενιαίο τρόπο, θα κερδίσουν όλοι χρόνο και θα περιοριστεί η ταλαιπωρία των χρηστών των αυτοκινητόδρομων. Επίσης, θα γίνει αναλογική χρέωση, που είναι πιο δίκαιη.

Αυτό είναι το πρώτο βήμα για να αποκτήσει ηλεκτρονικά διόδια όλη η χώρα από το 2012. «Η επιτροπή θα επεξεργαστεί την πρόταση για τη μετατροπή των διοδίων σε ηλεκτρονικά και τη δίκαιη χρέωση όλων των πολιτών. Αποτελεί, δε, το πρώτο βήμα για την ένταξη της χώρας στο ευρωπαϊκό δίκτυο δρόμων. Με την κάρτα που θα έχει κάθε οδηγός θα γίνεται αυτόματη χρέωση όπου κι αν βρίσκεται, με αποτέλεσμα να κερδίζουμε όλοι σε χρόνο, αξιοπιστία και διαφάνεια», τόνισε ο κ. Μαγκριώτης.

πηγή:ΑΓΓΕΛΙΟΦΟΡΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια :