Ο καιρός

Livescores


powered by Agones.gr - livescore

Παρασκευή 18 Φεβρουαρίου 2011

Κατάχρηση εξουσίας


Από νωρίς χθες το μεσημέρι ο πρόεδρος της ΓΕΝΟΠ - ΔΕΗ είχε φροντίσει να εξασφαλίσει την απαραίτητη δημοσιότητα. Έστειλε sms ότι προς το βράδυ θα κάνει κάτι εντυπωσιακό: Οι προνομιούχοι, σε βάρος της κοινωνίας, συνδικαλιστές έκαναν ρεσάλτο καταλαμβάνοντας τα κεντρικά γραφεία της ΔΕΗ, ως πρώτο βήμα στην επιχείρηση προληπτικής αντίδρασης σε τυχόν κυβερνητικές προθέσεις για περαιτέρω αποκρατικοποίηση της εταιρείας.

Ο πρόεδρος της ΓΕΝΟΠ θεωρώντας ότι είναι ο ιδιοκτήτης της ΔΕΗ, ότι αυτός εκπροσωπεί τον ελληνικό λαό, δηλώνει με στόμφο: «Δεν πουλάω τη ΔΕΗ». Προφανώς κάποιοι έχουν μπερδέψει τους ρόλους τους. Κανείς δεν έχει εξουσιοδοτήσει τον κ. Φωτόπουλο να εκφράσει συνολικά τους Έλληνες πολίτες.

Εξάλλου, η ΔΕΗ δεν είναι «επιχείρηση του ελληνικού λαού», όπως ισχυρίζεται ο πρόεδρος της ΓΕΝΟΠ. Μέτοχοι της ΔΕΗ είναι Έλληνες και ξένοι ιδιώτες επενδυτές και το ελληνικό κράτος, το οποίο κατέχει την πλειοψηφία των μετοχών.Όπως και σε άλλες υπό κρατικό έλεγχο επιχειρήσεις, τα συνδικάτα αποτελούν κράτος εν κράτει, που δημιουργήθηκε και ανδρώθηκε κυρίως στη δεκαετία του ’80. Σήμερα το ΠΑΣΟΚ έρχεται αντιμέτωπο με τα δικά του «δημιουργήματα».

Οι συνδικαλιστές της ΔΕΗ αντιδρούν έτσι στους κυβερνητικούς σχεδιασμούς για να μη χάσουν τα προκλητικά προνόμια που απέκτησαν σε βάρος της επιχείρησης και της κοινωνίας, «κατεβάζοντας» τους διακόπτες, «βυθίζοντας» στο σκοτάδι τη χώρα και προκαλώντας τεράστιες ζημιές στις επιχειρήσεις.

Οι συνδικαλιστές κινητοποιούνται στο όνομα της κοινωνίας -αλλά χωρίς την κοινωνία η οποία είναι απέναντί τους- για να διατηρήσουν τις συνδικαλιστικές άδειες, δηλαδή την επ’ αόριστον απαλλαγή από την εργασία και τα παχυλά επιδόματα, τις επιχορηγήσεις εκ μέρους της εταιρείας στο συνδικάτο και πολλά άλλα.

Ο κ. Φωτόπουλος και οι υπόλοιποι συνδικαλιστές στη ΔΕΗ θα πρέπει να αντιληφθούν ότι δεν εκφράζουν κανέναν, πλην αυτών που τους εξέλεξαν και τα συμφέροντα των οποίων υπερασπίζονται. Δεν είναι αρμόδιοι να εκφράσουν τα συμφέροντα του ελληνικού λαού, ο οποίος εξέλεξε την κυβέρνηση που επιθυμούσε.

πηγή: Ημερησία

Δεν υπάρχουν σχόλια :