Ο καιρός

Livescores


powered by Agones.gr - livescore

Δευτέρα 21 Φεβρουαρίου 2011

Αλήθεια που καίει


Με αφορμή τις υποδείξεις των εκπροσώπων της τρόϊκας για εκποίηση δημόσιας περιουσίας για συγκέντρωση 50 δις. ευρώ για αγορά μέρους του δημόσιου χρέους έγιναν διάφορες δηλώσεις και συζητήσεις σε τηλεοπτικά τραπέζια από εκπροσώπους κομμάτων και όχι μόνο. Εκεί, πέρα από τις καθιερωμένες εθνικές κορώνες περί αντίστασης στην τρόϊκα και αντικατάστασης των κακών εκπροσώπων της από άλλους λιγότερο κακούς, ειπώθηκαν εν τη ρύμη του λόγου, και μάλιστα χαμογελαστά, και ορισμένες αλήθειες και μάλιστα από πρόσωπα που είναι στην πρώτη γραμμή και η γνώμη τους έχει ιδιαίτερη βαρύτητα.
Ειπώθηκε λοιπόν από τον κ. «μαζί τα φάγαμε» Πάγκαλο ότι μπορούμε να γίνουμε και λίγο φιλελεύθεροι. Ναι! ήταν μια ομολογία απ’αυτόν που επί χρόνια υπερασπιζόταν τον σοσιαλισμό και που ο λαός τον εξέλεξε πολλάκις για να τον εφαρμόσει.
Η ουσία βέβαια είναι ότι ναι!! Έχουν ήδη γίνει , όχι όμως φιλελεύθεροι αλλά νεοφιλελεύθεροι!! Είναι θα λέγαμε θιασώτες της σχολής του Σικάγου που υποδεικνύει, πώς με αφορμή μια κρίση "χρέους" μια χώρας, μπορείς να εξαφανίσεις οτιδήποτε «δημόσιο», και να πάρει τη θέση του το «ιδιωτικό». Η όλη κουβέντα λοιπόν, για τα 50 δις γίνεται μόνο και μόνο για να μας προετοιμάσει για το τι θα επακολουθήσει.
Γιατί σύμφωνα με οικονομικούς αναλυτές και αν ακόμα δίναμε τα 50 δις σήμερα ξεπουλώντας δημόσια περιουσία, το 2015 το χρέος μας θα είναι όσο ακριβώς και σήμερα. Δηλαδή 345 δις. Είναι σαν τον Σισυφο. Θα πληρώνουμε αλλά το χρέος μας δε θα μειώνεται καθόλου με την πολιτική που ακολουθείται. Άρα κουβέντα να γίνεται.

Δεν υπάρχουν σχόλια :