Ο καιρός

Livescores


powered by Agones.gr - livescore

Σάββατο 30 Απριλίου 2011

1η Μάη! Ημέρα μνήμης


Η παγκόσμια ημέρα της Εργατικής Πρωτομαγιάς καθιερώθηκε σε ανάμνηση της εξέγερσης των εργατών στο Σικάγο της Αμερικής την 1η Μάη του 1886.
Εκείνη τη μέρα στο Σικάγο απήργησαν οι εργαζόμενοι διεκδικώντας το οκτάωρο και καλύτερες συνθήκες δουλειάς.
Στις συγκρούσεις με την αστυνομία και τους απεργοσπάστες (ανέκαθεν υπήρχαν κι αυτοί) σκοτώθηκαν τέσσερις απεργοί.
Από τότε κάθε 1η του Μάη γιορτάζουμε με συγκεντρώσεις,διαδηλώσεις και διεκδικήσεις ακριβώς των ίδιων αιτημάτων δυστυχώς και σήμερα,ύστερα από 124 ολόκληρα χρόνια!
Ειδικά φέτος η Πρωτομαγιά στη χώρα μας συνέπεσε με την εξαγγελία των πιο απάνθρωπων μέτρων για όλους μας,εργαζόμενους και συνταξιούχους.

Στη νεότερη Ελληνική ιστορία η Πρωτομαγιά έχει σημαδευτεί από δύο τραγικά γεγονότα,που έχουν σχέση με την αντίσταση του λαού κατά των ξένων και ντόπιων κατακτητών.
Την 1η Μάη του 1944 οι Γερμανοί κατακτητές εκτέλεσαν 200 Ελληνες πατριώτες,αγωνιστές της Εθνικής Αντίστασης,στη μάντρα του Σκοπευτηρίου στην Καισαριανή.
Την 1η Μάη του 1976 σ'ένα περίεργο και αμφιλεγόμενο "αυτοκινητιστικό" δυστύχημα στη λεωφόρο Βουλιαγμένης ΣΚΟΤΩΘΗΚΕ ο ΑΛΕΚΟΣ ΠΑΝΑΓΟΥΛΗΣ.
Σε λίγες μέρες ο Αλέκος Παναγούλης επρόκειτο να αρχίσει την δημοσίευση του Φακέλου των αρχείων της ΕΣΑ στην εφημερίδα τα ΝΕΑ.
Ενας φάκελος που δεν άνοιξε ποτέ,όπως κι ο άλλος της προδοσίας της Κύπρου και κρύβει του κόσμου τους προδότες μέσα του.

Δεν υπάρχουν σχόλια :