Ο καιρός

Livescores


powered by Agones.gr - livescore

Τετάρτη 6 Απριλίου 2011

Φρούτα και λαχανικά που χαρίζουν υγεία


Φροντίστε η καθημερινή σας διατροφή να περιλαμβάνει αυτές τις τροφές για να είστε πάντα σε σούπερ φόρμα.

Σκόρδο: Έχει αντιμικροβιακές ιδιότητες, ωφελεί την καρδιά και ρυθμίζει την πίεση.

Ελαιόλαδο: Πλούσιο σε αντιοξειδωτικές ουσίες, προστατεύει από τις καρδιαγγειακές παθήσεις και διατηρεί τη χοληστερίνη χαμηλή.

Πατάτες: Με την προϋπόθεση ότι θα τις φάτε βραστές ή στον ατμό- όχι τηγανητές- περιέχουν άφθονες φυτικές ίνες και βιταμίνες Β και C .

Λάχανο: Τρώγοντας λάχανο τρεις φορές την εβδομάδα μειώνονται κατά 60% οι πιθανότητες να εμφανιστεί καρκίνος στο παχύ έντερο.

Βερίκοκο: Ωφέλιμα για την επιδερμίδα, την ομαλή λειτουργία του εντέρου, την υπέρταση, την αναιμία και την κατακράτηση υγρών.

Πιπεριές: Περιέχουν 4 φορές περισσότερη βιταμίνη C από ό,τι τα πορτοκάλια.

Κρεμμύδια:
Μισό κρεμμύδι την ημέρα διατηρεί χαμηλή τη χοληστερίνη, ενώ ταυτόχρονα ωφελεί την καρδιά και την κυκλοφορία του αίματος, την αναιμία, το άσθμα, τις φλεγμονές, τα αρθριτικά.

Πορτοκάλια: Ένα πορτοκάλι μετά το γεύμα βοηθάει τον οργανισμό να απορροφήσει το σίδηρο, ενώ η βιταμίνη C που περιέχει μειώνει τη χοληστερίνη και προστατεύει από τις ιώσεις. Επίσης βοηθάει την κυκλοφορία του αίματος και τη λειτουργία του εντέρου.

Κολοκυθόσπορος:
Ένα θρεπτικό σνακ πλούσιο σε πρωτεΐνες, ψευδάργυρο και σίδηρο καθώς και σε βιταμίνη Α και Β. Βοηθάει στην πρόληψη του καρκίνου του προστάτη.

Παντζάρια: ο χυμός από ωμά παντζάρια είναι μια πολύτιμη πηγή βιταμινών και μετάλλων, που τονώνει τον οργανισμό και καθαρίζει το αίμα.

Μήλα:
Ωφελούν τα αρθριτικά, μειώνουν τη χοληστερίνη και αποτοξινώνουν τον οργανισμό.

Καρότα:
Ένα ωμό καρότο προσφέρει την ημερήσια ποσότητα σε βιταμίνη Α που χρειάζεται ο οργανισμός μας και επιπλέον ωφελούν την όραση.

Δεν υπάρχουν σχόλια :