Ο καιρός

Livescores


powered by Agones.gr - livescore

Δευτέρα, 18 Απριλίου 2011

Πλήθος κόσμου αποχαιρέτησε τον Νίκο Παπάζογλου


Κανείς εδώ δεν τραγουδά/ κανένας δεν χορεύει/ ακούνε μόνο την πενιά/ κι ο νους τους ταξιδεύει…», τραγούδησαν οι χιλιάδες των Θεσσαλονικέων συνοδεύοντας τη σορό του Νίκου Παπάζογλου σήμερα το απόγευμα στον Άγιο Θεράποντα της Τούμπας.

Εν μέσω κοσμοπλημμύρας που συνέρευσε σήμερα το απόγευμα, υπό βροχή, στον ιερό ναό του Αγίου Θεράποντα της Τούμπας παίχτηκαν οι τελευταίες νότες της ζωής του τραγουδοποιού που επέλεξε να ζήσει και να δημιουργήσει στη γενέθλια πόλη του επί 45 συνεχή χρόνια.

Γεννημένος στη γειτονιά του «Κουλέ-Καφέ», στις παρυφές της Άνω Πόλης Θεσσαλονίκης, στις 20 Μαρτίου του 1948, ο Νίκος Παπάζογλου έγραψε τα πρώτα του τραγούδια και συμμετείχε ως τραγουδιστής μόλις το 1965 στο Θεσσαλονικιώτικο συγκρότημα «Olympians» .

Με την περιοχή της Τούμπας ο Νίκος Παπάζογλου ήταν ιδιαίτερα συνδεδεμένος καθώς τα τελευταία τριάντα και πλέον χρόνια είχε ιδρύσει και λειτουργούσε στην περιοχή το στούντιο ηχογραφήσεων «Αγροτικόν» όπου ηχογράφησαν δίσκους τους, δεκάδες καλλιτέχνες της νεώτερης ελληνικής μουσικής σκηνής..Παρόντες στην πάνδημη κηδεία ήταν -πέραν των χιλιάδων κατοίκων της περιοχής- πολλοί από τους συνεργάτες του καλλιτέχνες. Ανάμεσα τους οι: Διονύσης Σαββόπουλος, Βασίλης Παπακωνσταντίνου, Σωκράτης Μάλαμας, Πασχάλης Τερζής, Μαριώ, Πασχάλης (Αρβανιτίδης), Βασίλης Καρράς, Ιεροκλής Μιχαηλίδης, Χρήστος Μητρέντζης, εκατοντάδες μουσικοί, καλλιτέχνες της πόλης, ο αντιδήμαρχος πολιτισμού (Σπύρος Πέγκας) ο περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας, Παναγιώτης Ψωμιάδης, ο υφυπουργός Υποδομών Γιάννης Μαγκριώτης, η βουλευτής του ΠΑΣΟΚ, Χρύσα Αράπογλου, κ.α

Την ώρα της κηδείας του Νίκου Παπάζογλου, κατά τη διάρκεια του Δημοτικού Συμβουλίου που συνεδρίαζε κανονικά, τηρήθηκε ενός λεπτού σιγή στη μνήμη του Νίκου Παπάζογλου, ενώ κατατέθηκαν προτάσεις από δημοτικούς συμβούλους να δοθεί το όνομα του σε κεντρική οδό της πόλης . Ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Γιάννης Μπουτάρης, πρότεινε επίσης να δοθεί το όνομα του Νίκου Παπάζογλου στο Πολιτιστικό Κέντρο της Τούμπας ή στο Δημοτικό Ωδείο.

πηγή: newpost

Δεν υπάρχουν σχόλια :