Ο καιρός

Livescores


powered by Agones.gr - livescore

Τρίτη 23 Αυγούστου 2011

Επαγρύπνηση εν όψει των ερευνών για φυσικό αέριο στην Κύπρο

Οι έρευνες για φυσικό αέριο που αναμένεται να ξεκινήσουν οσονούπω στην ΑΟΖ της Κύπρου...

Επαγρύπνηση εν όψει των ερευνών για φυσικό αέριο στην Κύπρο
έχουν θορυβήσει την Τουρκία, η στόλος της οποίας ανακοίνωσε ότι θα κάνει «γυμνάσια» στο Αιγαίο και στην ευρύτερη περιοχή της Νοτιοανατολικής Μεσογείου.

Παράλληλα οι ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις προετοιμάζονται για την αντιμετώπιση «θερμού επεισοδίου» που τυχόν επιχειρηθεί να προκληθεί από την γείτονα σε οποιοδήποτε σημείο του ελλαδικού χώρου εν όψει της έναρξης ερευνών για φυσικό αέριο εντός των χωρικών υδάτων της Κύπρου στα σύνορα με το Ισραήλ.

Όπως αναφέρει το Έθνος, στο υπουργείο Άμυνας υπάρχει αυξημένη επαγρύπνηση και εξετάζουν όλα τα δεδομένα, καθώς τόσο οι ΗΠΑ όσο και η ΕΕ δεν αποκλείουν τυχόν αντίδραση της Τουρκίας ακόμη και με στρατιωτικά μέσα.

Παρ' όλα αυτά, τόσο η Ουάσιγκτον όσο και οι Βρυξέλλες, αλλά και η Μόσχα, εμφανίζονται να μην είναι διατεθειμένες να αποδεχτούν τις τουρκικές αξιώσεις.

Στο μεταξύ, Γερμανία και Γαλλία περιμένουν στη γωνία την Τουρκία, καθώς οποιαδήποτε στρατιωτική κίνησή της αυτόματα θα απομακρύνει την προοπτική ένταξής της στην ΕΕ.

Η Τουρκία θα βρεθεί ακόμα αντιμέτωπη και με τις ΗΠΑ, οι οποίες ήδη έχουν διαμηνύσει στην Άγκυρα ότι θα υπερασπιστούν την ασφάλεια και τα συμφέροντα της αμερικανικής εταιρείας που έχει αναλάβει τις έρευνες και την εκμετάλλευση του φυσικού αερίου.
πηγή: Επίκαιρα

Δεν υπάρχουν σχόλια :