Ο καιρός

Livescores


powered by Agones.gr - livescore

Πέμπτη, 6 Οκτωβρίου 2011

Σοκ: Εφεδρεία και για τους 55άρηδες

Από τα 55 έτη θα εντάσσονται σε καθεστώς εργασιακής εφεδρείας οι υπάλληλοι του δημοσίου τομέα, που θα ενταχθούν στη σχετική λίστα.

Όρος για να ενταχθούν σε εφεδρεία οι 55άρηδες θα είναι να έχουν συμπληρώσει 35 χρόνια εργασίας σύμφωνα με τις ρυθμίσεις για το συγκεκριμένο καθεστώς και το νέο μισθολόγιο, που δόθηκαν στη δημοσιότητα.

Επίσης καταργούνται οι οργανικές θέσεις των υπαλλήλων, που εισέρχονται σε εργασιακή εφεδρεία ενώ το προσωπικό εντάσσεται σε πίνακες κατάταξης στο ΑΣΕΠ.

Επιπλέον καταργούνται όλες οι κενές θέσεις, που υπάρχουν στο δημόσιο με την ψήφιση του συγκεκριμένου νομοσχεδίου.

Το προσωπικό, που θα ενταχθεί στην εφεδρεία θα λαμβάνει το 60% του βασικού μισθού για 12 έως 24 μήνες..
Από την εφεδφεία εξαιρούνται οι: εκπαιδευτικοί όλων των βαθμίδων μέχρι την ολοκλήρωση του τρέχοντος σχολικού έτους, το νοσηλευτικό, παραϊατρικό και ιατρικό προσωπικό στο ΕΣΥ, οι κληρικοί, οι υπάλληλοι των οποίων ο σύζυγος ή η σύζυγος ή το τέκνο έχει αναπηρία 67%, καθώς και οι πολύτεκνοι. Επίσης, οι φύλακες φυλακών και οι σωφρονιστικοί υπάλληλοι, οι διοικητικοί υπάλληλοι του υπουργείου Εξωτερικών, το ένστολο προσωπικό του πυροσβεστικού σώματος και όσοι κατέχουν θέση προϊσταμένου οργανικής μονάδας επιπέδου Γενικής Διεύθυνσης.

«Τσεκούρι» στα ήδη «τσεκουρεμένα» δώρα και επιδόματα

Σύμφωνα με το νέο μισθολόγιο, μειώνονται σημαντικά οι αποδοχές στα λεγόμενα «ρετιρέ» του δημοσίου, ακόμη και με 50% από τις συνολικές αποδοχές που είχαν μέχρι σήμερα λόγω των υψηλών επιδομάτων όπως στο υπουργείο Οικονομικών.

Καταργούνται όλα τα επιδόματα πλην τεσσάρων ενώ νέο άγριο «μαχαίρι» πέφτει και στα δώρα. Μεταξύ άλλων παραμένουν τα επιδόματα θέσης και ανθυγιεινής εργασίας.

Ο βασικός μισθός θα ξεκινά από τα 780 ευρώ ενώ το δώρο Χριστουγέννων θα είναι ανεξαιρέτως στα 500 ευρώ για όλους τους δημοσίους υπαλλήλους. Στα 250 ευρώ το επίδομα αδείας και το δώρο Πάσχα.

Οι μόνιμοι και οι αορίστου χρόνου υπάλληλοι θα μπορούν να μετακινούνται σε υπηρεσίες που υπάρχουν ελλείψεις με κοινή απόφαση του υπουργού Διοικητικής Μεταρρύθμισης και του εποπτεύοντος υπουργού.

Δεν υπάρχουν σχόλια :