Ο καιρός

Livescores


powered by Agones.gr - livescore

Δευτέρα 7 Νοεμβρίου 2011

Θεριεύει η απαισιοδοξία

Βυθισμένους στην απαισιοδοξία βρίσκει τόσο τους επιχειρηματίες όσο και τους καταναλωτές η νέα εξαμηνιαία έρευνα του «Βαρόμετρου» του Εμποροβιομηχανικού Επιμελητηρίου Θεσσαλονίκης (ΕΒΕΘ).

Οπως ανακοινώθηκε, το τελευταίο «Βαρόμετρο» αποτυπώνει τις πλέον απαισιόδοξες εκτιμήσεις επιχειρηματιών και καταναλωτών, από τη θεσμοθέτησή του μέχρι σήμερα. Μάλιστα στη βιομηχανία και, κυρίως στις υπηρεσίες, ο τοπικός δείκτης δείχνει μια αισθητά χειρότερη κατάσταση προσδοκιών στο Νομό Θεσσαλονίκης, σε σχέση με το σύνολο της χώρας.
Στη βιομηχανία όμως, πέραν της ιδιαίτερα αυξημένης απαισιοδοξίας για την εξέλιξη των παραγγελιών και της παραγωγής, αίσθηση προκαλεί και η ιδιαίτερα αρνητική εκτίμηση για την εξέλιξη της εξαγωγικής δραστηριότητας στο μέλλον, ενώ κι εδώ παραμένει η διαφοροποίηση των εκτιμήσεων σε σχέση με το εθνικό επίπεδο.

Στην έρευνα μεταξύ των καταναλωτών είναι πλέον φανερό ότι έχει αυξηθεί το ποσοστό αυτών που ζουν από παλιές αποταμιεύσεις ή δάνεια, ενώ έχει μειωθεί το ποσοστό εκείνων που δηλώνουν ότι τα φέρνουν ίσα ίσα.
ΜΠ.ΓΙΑΝ.

Δεν υπάρχουν σχόλια :