Ο καιρός

Livescores


powered by Agones.gr - livescore

Τετάρτη, 23 Νοεμβρίου 2011

Πιάνουν τους μεγαλοοφειλέτες και μετά τους αφήνουν ελεύθερους

Η Οικονομική Αστυνομία προχώρησε την τελευταία εβδομάδα σε δεκάδες συλλήψεις πασίγνωστων επιχειρηματιών. Μπορεί η επιχείρηση της Υπηρεσίας να στέφθηκε με μεγάλη επιτυχία, αφού κατάφεραν να τους συλλάβουν, όμως χρήματα στα ταμεία δεν θα μπουν. Ο λόγος είναι απλός… το «κενό» του νόμου.

Ακόμα και αν ακούγεται παράλογο δεν υπάρχει ειδική διαδικασία για την είσπραξη των ποσών αυτών!!! «Ο νόμος που καθιέρωσε την αυτόφωρη σύλληψη για οφειλέτες προς το Δημόσιο, τείνει να ευτελιστεί, επειδή το αδίκημα της μη καταβολής χρεών προς το Δημόσιο, βάσει του οποίου έγιναν οι συλλήψεις αυτές, είναι σε βαθμό… πλημμελήματος», εξηγούν δικαστικοί στο «Έθνος».

Κανείς δεν μπορεί να τους αναγκάσει να δώσουν τα εκατομμύρια που χρωστούν και κανείς δεν μπορεί να τους επιβάλλει περιοριστικούς όρους, όπως απαγόρευση εξόδου από την κρίση. Κοινώς… μια τρύπα στο νερό!
Αντίθετα, η Οικονομική Υπηρεσία θα μπορούσε να «ασχοληθεί» με όσους δεν καταβάλλουν ΦΠΑ. Σε αυτή την περίπτωση μπορεί να υπάρξει η απειλή της προφυλάκισης, αφού για μη καταβολή ΦΠΑ άνω των 75.000 και φοροδιαφυγής άνω των 150.000 το αδίκημα θεωρείται κακούργημα.

Δεν υπάρχουν σχόλια :