Ο καιρός

Livescores


powered by Agones.gr - livescore

Τετάρτη 25 Ιανουαρίου 2012

Αδιάβαστοι...

Ενας κορυφαίος υπουργός των κυβερνήσεων ΠΑΣΟΚ και της κυβέρνησης Παπαδήμου δήλωσε χτες ότι δε διάβασε το μνημόνιο. Ο Μ. Χρυσοχοΐδης ομολόγησε σε τηλεοπτική εκπομπή ότι ασχολιόταν με τα του υπουργείου του και δεν είχε χρόνο για να διαβάσει το κορυφαίο κείμενο που δέσμευσε τη χώρα από το Μάιο του 2010 και με βάση το οποίο έγιναν όλες αυτές οι θυσίες, οι περικοπές στο βιοτικό επίπεδο των Ελλήνων πολιτών με αντάλλαγμα τη δανειοδότηση από τους τρεις δανειστές μας. Η ομολογία είναι σοκαριστική και δείχνει το πώς ακριβώς πορευόταν η Ελλάδα και το πολιτικό σύστημα.
Το πολιτικό μας σύστημα είναι γνωστό ότι έχει φάει τα ψωμιά του. Κανένας δε θα πεθάνει από έκπληξη αν δούμε ακόμη μια αποκαρδιωτική πλευρά της αδυναμίας του να λειτουργήσει στοιχειωδώς λογικά. Κανένας υπουργός, εάν είχε μια επιχείρηση ή μια προσωπική δουλειά, δε θα έπαιρνε απόφαση χωρίς να διαβάσει επακριβώς τους όρους ενός συμβολαίου που θα υπέγραφε με μια δανείστρια τράπεζα. Θα ήξερε πολύ καλά τι υπογράφει, σε τι τον δεσμεύει αυτόν ή την επιχείρησή του. Πώς λοιπόν ένας πολιτικός που αποφασίζει για λογαριασμό της χώρας δεν ξέρει τι είναι αυτό που υπογράφει; Και άσχετα αν δεν είναι στον τομέα του –γιατί, για να λέμε τη μαύρη αλήθεια, ο Μ. Χρυσοχοΐδης από το υπουργείο Δημόσιας Τάξης και τις δύο φορές που πέρασε ως υπουργός άφησε πίσω του έργο– θα έπρεπε ως κορυφαίο στέλεχος του ΠΑΣΟΚ να συνεισφέρει τις θέσεις του για την αποδοχή ή όχι του μνημονίου.Η όλη ιστορία απλώς υπογραμμίζει για άλλη μια φορά πόσο δίκαιο έχει στην κριτική του ο πρώην πρωθυπουργός Κώστας Σημίτης, που είπε ότι διαπραγμάτευση για το μνημόνιο στην ουσία δεν έγινε. Οι διαπραγματευτές που υπήρχαν από ελληνικής πλευράς ήταν πάρα πολύ «λίγοι» και η Ελλάδα δεν πρότεινε μια δική της εκδοχή στους δανειστές μας.

Ολα αυτά με γλαφυρό τρόπο αποδεικνύονται από τη στιγμή που οι δύο υπουργοί -Χρυσοχοΐδης και Κατσέλη- δήλωσαν αυτά που δήλωσαν. Η αλήθεια είναι ότι πήγαμε ξυπόλυτοι στα αγκάθια το Μάιο του 2010. Οτι η χώρα κυβερνήθηκε για δύο χρόνια από έναν αυτόματο πιλότο μιας κυβέρνησης που κάθε υπουργός της κοίταζε το δικό του φέουδο, αλλά κανείς δεν κοίταξε τη συνολική πορεία, τη συνολική εικόνα, με αποτέλεσμα, παρά τις θυσίες σχεδόν δύο ετών, η Ελλάδα να εξακολουθεί να έχει έλλειμμα 10%, να είναι σε βαθιά ύφεση 6% και να μη φαίνεται ακόμη φως στο τούνελ.
από τον Αγγελιοφόρο

Δεν υπάρχουν σχόλια :