Ο καιρός

Livescores


powered by Agones.gr - livescore

Τρίτη 3 Απριλίου 2012

Τεστ αξιολόγησης σε ολόκληρο το Δημόσιο

Κρίσιμο για τη μελλοντική τους εξέλιξη και ως ένα βαθμό την παραμονή στις υπηρεσίες τους θα είναι το γραπτό τεστ στο οποίο θα υποβληθούν οι δημόσιοι υπάλληλοι, σύμφωνα με όσα δήλωσε σήμερα ο υπουργός Διοιοκητικής Μεταρρύθμισης Δημήτρης Ρέππας.

Μιλώντας στον «ρ/σ Βήμα 99,5» και επιβεβαιώνοντας πλήρως πρωτοσέλιδο δημοσίευμα του «Εθνους» στις 2-4, ο κ. Ρέππας σημείωσε ότι ο προγραμματισμός του υπουργείου για το τεστ είναι να ξεκινήσει ακόμη και το 2ο δεκαπενθήμερο του Μαϊου.
Ο υπουργός τοποθέτησε το ποσοστό συμμετοχής του τεστ στην εν γένει αξιολόγηση του δημοσίου υπαλλήλου στο 20% ενώ διευκρίνισε ότι οι Ομάδες Αξιολόγησης θα μπορούν να προσαρμόζουν την μεθοδολογία του γραπτού διαγωνισμού ανάλογα με τα χαρακτηριστικά του αξιολογούμενου προσωπικού.
Ερωτηθείς για το τι θα συμβαίνει εάν κάποιος «δεν γράψει καλά» στο τεστ, ο κ. Ρέππας επιβεβαίωσε την κρισιμότητά του λέγοντας ότι αυτό θα επιτρέπει την αξιολογική κατάταξη του προσωπικού από την οποία έπειτα θα προκύπτουν μετακινήσεις από υπηρεσία σε υπηρεσία.Ο κ. Ρέππας επανέλαβε ότι στόχος της κυβέρνησης, βάσει των δεσμεύσεων του Μνημονίου, είναι η αποχώρηση 15.000 δημοσίων υπαλλήλων –εκτός των συνταξιοδοτήσεων- έως το τέλος του 2012, στόχος που άφησε ξεκάθαρα να εννοηθεί ότι θα προκύψει μέσα από τις καταργήσεις και συγχωνεύσεις φορέων και δημοσιίων οργανισμών.
«Μέσα στο 2012 λογικά θα πρέπει στο πλαίσιο της αναδιάρθρωσης των υπηρεσιών να έχουμε, εκτός των συνταξιοδοτήσεων ή της μείωσης των νέων προσλήψεων, κι αποχωρήσεις υπάλλήλων που θα προέλθουν, κυρίως, μέσα από την αναδιάρθρωση, κατάργηση, ή συγχώνευση των φορέων. Μέχρι το τέλος του 2012 θα πρέπει να είμαστε κοντά σε αυτό τον στόχο των 15.000. Γι΄ αυτό, ακριβώς, για να μην πάμε με ένα τρόπο οριζόντιο, με κριτήρια ανορθολογικά και άδικα, έχουμε ξεκινήσει τη διαδικασία της αξιολόγησης» εξήγησε ο κ. Ρέππας.

Δεν υπάρχουν σχόλια :