Ο καιρός

Livescores


powered by Agones.gr - livescore

Τετάρτη 20 Φεβρουαρίου 2013

ΣΧΕΔΙΟ «ΑΘΗΝΑ»


Παρά τις υποσχέσεις και διαβεβαιώσεις ότι το σχέδιο Αθηνά για την αναδιάρθρωση της τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης θα γινόταν με αποκλειστικά επιστημονικά κριτήρια,κάτι τέτοιο δεν συνέβη. Αντίθετα και παρά τους λεονταρισμούς , σύμφωνα με την εφημερίδα ¨Το Ποντίκι¨ ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜΑΡ είναι πολλά τα παραδείγματα που αποδεικνύουν τα κομματικά ή συντεχνιακά κριτήρια που κυριάρχησαν. Μερικά απ’αυτά:
Διατήρηση- αντί για κατάργηση-πανεπιστημιακών τμημάτων στο Αγρίνιο ( αν και το πανεπιστήμιο Δυτικής Ελλάδας καταργήθηκε) καθώς επίσης και ενίσχυση του Μεσολογγίου με τη μεταφορά τμημάτων ΤΕΙ από το ΤΕΙ Ιονίων νήσων. ( παρέμβαση σύμφωνα με την εφημερίδα του Υπ. Επικρατείας Σταμάτη της ΝΔ και Θ.Μωραΐτη του ΠΑΣΟΚ) . Και αφού αναφέρει και τις περιπτώσεις του Πύργου ( Τζαβάρας ΝΔ), τη διατήρηση της σχολής Εφαρμοσμένων Μαθηματικών και φυσικών Επιστημών στο ΕΜΠ( συντεχνία Μηχανικών), τη διατήρηση του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου ( διακομματική συμφωνία ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ ), τη διατήρηση του τμήματος Βιοϊατρικής στη Λαμία(Αν. Υπουργός Σταϊκούρας και την ενίσχυση του ΤΕΙ Λάρισας( Μ. Χαρακόπουλος ΝΔ) φτάνει στο μεγάλο παιγνίδι που φαίνεται να έγινε στο θέμα της ενίσχυσης του ΤΕΙ Σερρών, όπου στην κυριολεξία δόθηκε πάσα στον νεοεισερχόμενο στην πολιτική Κώστα Καραμανλή, γιο του Αχιλλέα.

Όλα αυτά βέβαια, πέραν του γεγονότος ότι δημιουργούν μία αδικία με την διαφορετική αντιμετώπιση των διαφόρων πόλεων και πολιτών, δείχνει και τούτο: Σε τίνων χέρια βρίσκεται αυτή την κρίσιμη στιγμή η Ελλάδα. Σε χέρια ανθρώπων που παρά την κρίση και τα δεινά που περνά ο Ελληνικός λαός αυτοί εξακολουθούν να σκέφτονται και να δρούν με δεδομένα προηγούμενων δεκαετιών που έφεραν τη χώρα στο σημερινό χάλι.

Και για τους βουλευτές, πολιτευτές και φορείς της Κοζάνης: Με τη διαβούλευση του σχεδίου «Αθηνά» γίνεται προσπάθεια εξορθολογισμού ορισμένων προτάσεων του Υπουργού. Δεν αναφέρεται πουθενά η Κοζάνη. Τι γίνεται; Είναι οριστική πλέον η απόφαση για κλείσιμο του Πανεπιστημίου; Αυτή είναι η συμπεριφορά της Κυβέρνησης απέναντι στο μεγαλύτερο Ενεργειακό κέντρο της χώρας;

Δεν υπάρχουν σχόλια :