Ο καιρός

Livescores


powered by Agones.gr - livescore

Πέμπτη 5 Ιουνίου 2014

Τι φταίει για την αλλεργία των ενηλίκων

Γιατί κάποιοι άνθρωποι αρχίζουν να υποφέρουν από αλλεργίες αρκετά μετά την ενηλικίωση; Οι περισσότεροι εμφανίζουν αλλεργίες από την παιδική ηλικία, όμως δεν είναι λίγοι οι ενήλικοι που, ενώ δεν αντιμετώπιζαν ποτέ τέτοια προβλήματα, ξαφνικά παρουσιάζουν συμπτώματα όπως καταρροή, φαγούρα στα μάτια, ακόμη και αλλεργική ρινίτιδα.
Οπως είπε στη «Wall Street Journal» ο δρ James Sublett από το Αμερικανικό Κολέγιο Αλλεργιών, Ασθματος και Ανοσολογίας, οι αλλεργίες είναι κατά κύριο λόγο θέμα γενετικής, ίσως και κληρονομικότητας, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι, αν ο ένας γονιός έχει αλλεργίες, θα τις έχει και το παιδί ή ότι τα συμπτώματα θα είναι τα ίδια και στους δύο.
Αντιδράσεις
Μάλιστα, κάποιες φορές δεν υπάρχουν καν συμπτώματα, αφού αυτό που κληροδοτείται δεν είναι άλλο από την προδιάθεση του ανοσοποιητικού σε αλλεργικές αντιδράσεις.
Κάποιες φορές τα συμπτώματα εμφανίζονται αρκετά μετά την ενηλικίωση, όταν η έκθεση σε αλλεργιογόνα -όπως η γύρη, τα ακάρεα της σκόνης και η μούχλα- έχει φτάσει σε κρίσιμο σημείο. Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τον δρα Sublett, η εμφάνιση αλλεργιών στους ενηλίκους μπορεί να προέρχεται από διάφορους παράγοντες, όπως είναι η έκθεση σε υψηλά επίπεδα ρύπων, η μετακόμιση σε σπίτι με μούχλα, η απόκτηση κατοικίδιων ζώων, η αλλαγή πόλης ή η εργασία σε περιβάλλον όπου υπάρχουν πολλά αλλεργιογόνα.
Για μερικές αλλεργίες ευθύνονται οι ορμονικές μεταβολές που προκαλούνται με την εγκυμοσύνη, την εμμηνόπαυση και με τη γήρανση, κατά την οποία το ανοσοποιητικό σύστημα του ανθρώπινου οργανισμού γίνεται πιο ευαίσθητο, με αποτέλεσμα οι αλλεργίες να εμφανίζονται πολύ πιο εύκολα.
Σύμφωνα με τον δρα Sublett, υπάρχουν ακόμη και ιοί που προκαλούν κάποιες αλλεργίες, όπως ο αναπνευστικός συγκυτιακός ιός, που μολύνει τους πνεύμονες και τις αναπνευστικές οδούς, αλλά και το κοινό κρυολόγημα, το οποίο μπορεί να προκαλέσει αλλεργίες στα άτομα που έχουν γενετική προδιάθεση σ' αυτές. Οι αλλεργίες δεν υποχωρούν αν δεν υποχωρήσουν και τα αλλεργιογόνα, ενώ προκαλούν ακόμη και μείωση της παραγωγικότητας.
πηγή:espesso.gr
 Εδώ γράφουμε αυτά που θέλουμε να εμφανίζονται μετά το "Διαβάστε περισσότερα".

Δεν υπάρχουν σχόλια :