Ο καιρός

Livescores


powered by Agones.gr - livescore

Τετάρτη 18 Ιουνίου 2014

Η αμνησία του Λοβέρδου και το παρακράτος των πελατών...

Υπάρχουν δυο Ελλάδες: αυτή της ΓΣΕΕ και αυτή των ημετέρων του φαύλου πολιτικού συστήματος.

Τα στοιχεία της πρώτης τα έκανε γνωστά χθες η ΓΣΕΕ. Σύμφωνα με έκθεση της Γενικής Συνομοσπονδίας δεν είναι πλέον λίγες οι επιχειρήσεις που πληρώνουν τους εργαζόμενούς τους συστηματικά με έναντι του μισθού και τα υπόλοιπα σε κουπόνια για το super market, ενώ πολλοί εργαζόμενοι δέχονται να δουλεύουν για ένα πιάτο φαγητό και ένα δωμάτιο ξενοδοχείου, προκειμένου να μην πάρουν τον δρόμο της ανεργίας.

Τα τελευταία χρόνια έχουν καταγραφεί εκατοντάδες επιχειρήσεις που χρωστούν στους υπαλλήλους τους μισθούς τριών έως και 12 μηνών και πληρώνουν με έναντι, ενώ άλλες καταβάλλουν τις αμοιβές ανά τρίμηνο και όχι μηνιαίως, όπως υποχρεούνται...

Την ίδια ώρα, σύστημα τείνει να γίνει η παράνομη κατάργηση των δώρων και των επιδομάτων αδείας με τους εργαζόμενους παρ΄ όλα αυτά να υπογράφουν πως τα λαμβάνουν κανονικά. Η ΓΣΕΕ υπολογίζει τον αριθμό αυτών των εργαζομένων σε ένα εκατομμύριο!

Σίγουρα υπάρχουν και επιχειρήσεις που εκμεταλλεύονται τη γενικότερη κατάσταση, αλλά ο κανόνας είναι πως οι επιχειρήσεις που βρίσκονται στα όρια του κατεβάσματος των ρολών είναι η πλειοψηφία. Οπότε αυτά μοιάζουν φυσιολογικά για όποιον καταλαβαίνει στοιχειώδη οικονομικά.

Τα συμπεράσματα που μπορεί να βγάλει κάποιος από την παραπάνω είδηση είναι τρομακτικά, αλλά στον τόπο δεν υπάρχει κανείς πολιτικός που να είναι σε θέση να αντιληφθεί τις συνέπειές τους.

Η άλλη είδηση που ξεχώριζε χθες αφορούσε την επιστροφή του 13ου μισθού  στο δημόσιο με τη μορφή του μπόνους σε όσους εργάζονται αποδοτικά. Το ποιος και πως θα αξιολογεί την αποδοτικότητα στο πελατειακό χάος του ελληνικού δημοσίου είναι μεγάλη κουβέντα. 

Μπόνους αποδοτικότητας στο κράτος - παράγκα του Καραγκιόζη σημαίνει «χαρτζιλίκι» για τα δικά μας παιδιά.

Το κερασάκι που συμπληρώνει την τούρτα, είναι η είδηση πως οι 2.000 υπάλληλοι που είναι αποσπασμένοι σε βουλευτικά και κομματικά γραφεία (αφισσοκολητές ονομάζει η λαός στην καθομιλουμένη αυτή την κατηγορία) θα αξιολογούνται με διαφορετικά κριτήρια από τους προηγούμενους. 

Αξιολογητές  των συγκεκριμένων υπαλλήλων θα είναι οι ίδιοι οι βουλευτές ή οι ευρωβουλευτές κ.λπ. που τους απασχολούν!
Είναι εύκολο να καταλάβει κάποιος τι συμβαίνει. Ακόμη και την ύστατη ώρα με τη χώρα γονατισμένη, με 1,5 εκατ. ανέργους, τους ναζιστές και τους σταλινικούς να ξεπερνούν το 20% του εκλογικού σώματος, το διεφθαρμένο πολιτικό σύστημα της μεταπολίτευσης προσπαθεί να υφαρπάξει και τα τελευταία ψίχουλα από το τραπέζι προς όφελος του ιδίου και των δικών του παιδιών.

Ο λαϊκισμός που χάρασσε κόκκινες γραμμές τα τελευταία χρόνια στις μεταρρυθμίσεις μετά τις εκλογές αναδύθηκε στην επιφάνεια και προκαλεί.

Ο «προοδευτικός» σοσιαλιστικής Υπουργός Παιδείας πλειοδοτεί και μεταξύ όλων των άλλων μοιράζει στους μαθητές και τις χαμένες τους αργίες... βάζοντας το λιθαράκι του για χαμένες ζωές σε όσους κάνουν λάθος και δεν πάρουν το δρόμο της ξενιτιάς.

Ο κ. Λοβέρδος μπήκε αυτή τη φορά με άλλο ρόλο στην κυβέρνηση, αυτή του αντιμνημονιακού φιλολαϊκού «κλόουν». Η ευκολία με την οποία αλλάζουν ρόλους οι πολιτικοί μας αποδεικνύει και την ελαφρότητα με την οποία αντιμετωπίζουν την πιο σοβαρή μετά τον πόλεμο και τη Μικρασιατική Καταστροφή κρίση.

Είναι προφανές νομίζω. Πως το σενάριο της κατάρρευσης που με τόσο κόπο και θυσίες αποφύγαμε αρχίζει πάλι να πλησιάζει εκ νέου...


Πηγή:www.capital.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια :