Ο καιρός

Livescores


powered by Agones.gr - livescore

Πέμπτη 19 Νοεμβρίου 2009

Σκέψεις - απόψεις

Έχουν περάσει 50 περίπου μέρες από τις εκλογές της 4ης Οκτωβρίου που ανέδειξαν ως κυβέρνηση της χώρας το ΠΑΣΟΚ και πρωθυπουργό τον Γ.Α. Παπανδρέου. Ο Ελληνικός λαός αηδιασμένος από τους κατ'επίφαση σεμνούς και ταπεινούς τους έστειλε στην αντιπολίτευση και τους οδήγησε σε μια ατέρμονη αλληλοφαγωμάρα, στην προσπάθειά τους να εκλέξουν νέο αρχηγό μετά την απόφαση του καταλληλότερου να τους αφήσει στα κρύα του λουτρού,ελπίζοντας σε μια καινούργια αρχή για καλύτερες μέρες.
Πράγματι οι πρώτες ενδείξεις ήταν ενθαρρυντικές. Το επίδομα αλληλεγγύης, το 1 δις για την παιδεία με προοπτική 5% ως το τέλος της τετραετίας, το ολοήμερο Λύκειο,η πάταξη της φοροδιαφυγής κ.λ.π παρ'ολο που βρίσκονταν ακόμη στο στάδιο των υποσχέσεων έκανε τους πολίτες να βγάλουν ένα στεναγμό ανακούφισης ότι όλα θα πάνε καλά.
Όμως ,δυστυχώς, όπως δείχνουν τα φαινόμενα, όλα τα καλά έχουν κι ένα τέλος. Ξαφνικά ανακαλύφθηκε το οριακό σημείο στο οποίο βρίσκεται η οικονομία,ξαφνικά ανακαλύψαμε τους σκηρούς και άκαμπτους τεχνοκράτες των Βρυξελλών,λες και δεν τους ξέραμε, και αποφασίστηκε από το οικονομικό επιτελείο το πάγωμα των μισθών στους υψηλόμισθους των 2000 € μικτών!!
Εμείς δεχόμαστε ότι έτσι είναι, έχουμε εξάλλου εμπιστοσύνη στην κυβέρνηση αν και θα μπορούσε να μην δημιουργήσει τέτοιες προσδοκίες, όμως έχουμε ορισμένα ερωτήματα τα οποία γεννιούνται έτσι αυθόρμητα: Θα λυθεί το πρόβλημα με το πάγωμα των μισθών των αμοιβομένων με 2000€ μικτά; Θα πληρώσουν οι πραγματικά έχοντες και κατέχοντες τους οποίους όλοι γνωρίζουν και κανένας δεν τολμά να βάλει στο χέρι; Θα χτυπηθεί η φοροδιαφυγή,το μαύρο χρήμα,η διαφθορά στο δημόσιο τομέα που μας κατατάσσει και πιο κάτω από την Τουρκία και την Μποτσουάνα ; Γιατί πάρθηκαν πίσω οι εξαγγελίες της υπουργού Παιδείας; Γιατί δεν τολμούν να τα βάλουν με τις ισχυρές συντεχνίες ( γιατροί,δικηγόροι,ταξιτζήδες ,βενζινοπώλες κ.λ.π ) και βρίσκουν πάντα ως εξιλαστήρια θύματα τους μισθωτούς και τους συνταξιούχους;
Όλα αυτά βέβαια είνα ερωτήματα τα οποία απευθύνονται στους κυβερνώντες. Εμείς θα περιμένουμε, δίνοντας πίστωση χρόνου όση χρειαστεί, ελπίζοντας ότι θα γίνουν πράξη οι προεκλογικές δεσμεύσεις της κυβέρνησής μας. Σε διαφορετική περίπτωση πρέπει να ξέρουν ότι τα πάντα ρει!.

Δεν υπάρχουν σχόλια :