Ο καιρός

Livescores


powered by Agones.gr - livescore

Τετάρτη 20 Ιανουαρίου 2010

«Ψαλίδι» στα επιδόματα

«Ψαλίδι» στα επιδόματα των υψηλόμισθων του δημοσίου τομέα προανήγγειλε ο υπουργός Οικονομικών Γιώργος Παπακωνσταντίνου, αφήνοντας παράλληλα ανοιχτό το ενδεχόμενο για λήψη πρόσθετων φορολογικών μέτρων, αν αυτά που έχουν ήδη ανακοινωθεί δεν αποδώσουν.

Στο στόχαστρο του υπουργείου μπαίνουν τα λεγόμενα «ρετιρέ» του δημοσίου, όπου αναμένεται να γίνουν γερές περικοπές, της τάξης του 30-40%, όπως θα ρυθμίζει νομοσχέδιο που θα κατατεθεί το Φεβρουάριο στη Βουλή.

Ο κ. Παπακωνσταντίνου μιλά επίσης για ένα εξαιρετικά δύσκολο τρίμηνο, ενώ κατηγορεί την προηγούμενη κυβέρνηση για τη διεθνή εικόνα της χώρας.

«Εξετάσεις» στις Βρυξέλλες

Εντωμεταξύ, τους βασικούς άξονες του Προγράμματος Σταθερότητας και Ανάπτυξης θα παρουσιάσει στους Ευρωπαίους ομολόγους του ο Γιώργος Παπακωνσταντίνου, στις συνεδριάσεις του Eurogroup και του Εcofin, τη Δευτέρα και την Τρίτη αντίστοιχα.
Το Πρόγραμμα έχει κατατεθεί ήδη στην Κομισιόν και αναμένεται να εγκριθεί από τους Ευρωπαίους υπουργούς στις 15 και 16 Φεβρουαρίου.

Η ελληνική κυβέρνηση, βρήκε πάντως ένα σύμμαχο, στο πρόσωπο του ισπανού πρωθυπουργού και προεδρεύοντος της Ευρωπαϊκής Ένωσης, Χοσέ Λουίς Ροντρίγκεζ Θαπατέρο, ο οποίος σε συνέντευξή του στην El Pais προσφέρει πολιτική στήριξη στον Γιώργο Παπανδρέου.

Δεν υπάρχουν σχόλια :