Αν είστε λάτρης του κρασιού, αυτή η είδηση σας ενδιαφέρει. Επιστήμονες προτείνουν τώρα την κατανάλωση πιο ελαφριών κρασιών, καθώς αυτά μειώνουν τους κινδύνους για την υγεία σας.
Σύμφωνα με τις επιστημονικές έρευνες, όποιος καταναλώνει καθημερινά 250 ml κρασί και αποφασίσει να πίνει κρασί με λιγότερο αλκοόλ, τότε θα μειώσει κατά 7% τον κίνδυνο να προσβληθεί από καρκίνο.
Τα τελευταία χρόνια η κατανάλωση αλκοόλ έχει αυξηθεί σημαντικά, ενώ εκτιμάται ότι ευθύνεται για 30.000 – 50.000 θανάτους το χρόνο. Οι επιστήμονες υποστηρίζουν ότι η κατανάλωση «light» κρασιών μειώνει τις πιθανότητες εμφάνισης καρκίνου στο στήθος, το ήπαρ, τον οισοφάγο, το στόμα, το φάρυγγα και τον λάρυγγα και τονίζουν ότι αν στη Βρετανία για παράδειγμα τα… γερά ποτήρια προτιμούσαν κρασί με χαμηλότερους βαθμούς αλκοόλ, τότε θα υπήρχαν εκατοντάδες λιγότερα κρούσματα καρκίνου.
Δεν υπάρχουν σχόλια :
Δημοσίευση σχολίου