Ο καιρός

Livescores


powered by Agones.gr - livescore

Πέμπτη 18 Φεβρουαρίου 2010

Χιλιάδες μετακινήσεις εκπαιδευτικών από Σεπτέμβριο

Μέχρι το Μάιο ο κάθε δάσκαλος, νηπιαγωγός και καθηγητής θα γνωρίζει σε ποιο σχολείο θα διδάσκει το Σεπτέμβριο, καθώς ένας μεγάλος αριθμός εκπαιδευτικών που είναι υπεράριθμοι στα σχολεία και χιλιάδες αποσπασμένοι θα μετακινηθούν για να καλύψουν κενά που υπάρχουν, καθώς φέτος θα διοριστούν οι μισοί ως μόνιμοι και αναπληρωτές σε σχέση με πέρσι.

Η κ. υπουργός απέστειλε έγγραφο προς τους 13 νέους Περιφερειακούς Διευθυντές Εκπαίδευσης με το οποίο τους ζητά αναλυτική ενημέρωση για το πόσους εκπαιδευτικούς κατά ειδικότητα έχει το κάθε σχολείο και πόσους χρειάζονται.

Η κ. Διαμαντοπούλου μόλις λάβει στα χέρια της τα στοιχεία θα δώσει εντολή να μετακινηθούν οι υπεράριθμοι εκπαιδευτικοί σε σχολεία που έχουν κενά.

Η κ Διαμαντοπούλου εκτιμά πως μέχρι το Μάιο θα ολοκληρωθεί η διαδικασία των μετακινήσεων και ανάκλησης αποσπάσεων προκειμένου τα σχολεία να ξεκινήσουν το Σεπτέμβριο χωρίς κενά.

Πρόκειται για ένα μέτρο που θα προκαλέσει μεγάλες αντιδράσεις αλλά η κυβέρνηση το θεωρεί επιβεβλημένο , δεδομένου ότι φέτος θα διοριστούν 3.000 μόνιμοι έναντι 6.000 περίπου πέρσι και 10.000 αναπληρωτές -ωρομίσθιοι έναντι 23.000 πέρσι.
πηγή: esos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια :