Ο καιρός

Livescores


powered by Agones.gr - livescore

Κυριακή 7 Μαρτίου 2010

Τα 100...θα τα «πιάνουμε» για πλάκα

Οι επιστήμονες υπόσχονται ότι σε μερικές δεκαετίες το να φθάνει κάποιος τα 100 χρόνια θα είναι απλά ένα συνηθισμένο γεγονός.

Όμως επισημαίνουν ότι ήδη εάν ακολουθήσουμε κάποιες απλές συμβουλές και αποκτήσουμε καλές συνήθειες τότε έχουμε αυξημένες πιθανότητες να ζήσουμε υγιείς μέχρι τα γεράματά μας.

Ο «οδηγός» για υποψήφιους αιωνόβιους «επιβάλλει» να πίνουμε περισσότερα από 5 φλιτζάνια πράσινο τσάι την ημέρα, να είμαστε κοινωνικοί, να τρώμε ξηρούς καρπούς , να κάνουμε χρήση οδοντικού νήματος και οι καπνίζοντες να κόψουν αυτή την βλαβερή συνήθεια.

Επίσης οι «ενδιαφερόμενοι» πρέπει να ασχολούνται με τις νέες τεχνολογίες, αφού με αυτόν τον τρόπο βοηθούν τα εγκεφαλικά τους κύτταρα να παραμείνουν νέα, να κάνουν διακοπές και να χαλαρώνουν όσο πιο συχνά μπορούν, να πίνουν ένα ποτήρι κρασί την ημέρα, να κοιμούνται οκτώ ώρες την ημέρα και να γελούν όσο πιο πολύ μπορούν αποφεύγοντας το άγχος.

Πάντως η Ελλάδα κατατάσσεται ανάμεσα στις χώρες με υψηλό προσδόκιμο ζωής με 78,1 χρόνια και 449 θανάτους ανά 100.000 κατοίκους. Πρώτη είναι η Ιαπωνία με προσδόκιμο ζωής τα 79,9 χρόνια και 364 θανάτους ανά 100.000 κατοίκους.


Δεν υπάρχουν σχόλια :