Ο καιρός

Livescores


powered by Agones.gr - livescore

Τετάρτη 10 Μαρτίου 2010

Περί οικονομικών μέτρων και ευθυνών


Πρώτη φορά μετά την μεταπολίτευση αισθάνομαι να με διακατέχει τόση οργή, αγανάκτηση και απελπισία παρατηρώντας όλα αυτά που συμβαίνουν στην πατρίδα μου. Όλοι οι Ευρωπαίοι να καταφέρονται εναντίον μας είτε με την προσπάθεια ορισμένων αξιωματούχων της Ε.Ε να μας επιβάλλουν οικονομικά μέτρα είτε με κατάπτυστα δημοσιεύματα , είτε με αήθεις χαρακτηρισμούς (απατεώνες, κλέφτες κ.λ.π) και να προσπαθούν όλοι (πρωθυπουργός, υπουργοί, βουλευτές) να εξηγούν ότι δεν είμαστε αυτοί που νομίζουν και ότι αξίζουμε μία καλύτερη συμπεριφορά!!
Κι εμείς όμως δεν είμαστε άμοιροι ευθυνών. Κάτι έφταιξε και δώσαμε το δικαίωμα στους Ευρωπαίους να επεμβαίνουν έτσι απροκάλυπτα πλέον στα εσωτερικά μας. Και βέβαια η ρίζα του κακού πάει πολύ πίσω. Από ότι φαίνεται φταίει το μοντέλο ανάπτυξης που μας επέβαλαν επί δεκαετίες τώρα οι κάθε είδους πολιτικοί-φωστήρες. Ένα μοντέλο που στηριζόταν στον παρασιτισμό, τη διαφθορά, τη διαπλοκή, τη λεηλασία και τη σπατάλη του δημόσιου χρήματος που είχε γίνει κανόνας στους εκάστοτε κυβερνώντες. Και στις σχέσεις βέβαια πολίτη κράτους. Αν δεν σταματήσουν οι πολιτικοί να «χαϊδεύουν» τα αυτιά των πολιτών και να μη λένε την αλήθεια τίποτα δε θ’αλλάξει. Δεν πάει παρακάτω η κατάσταση.


Ανακοινώθηκαν επιτέλους με καθυστέρηση μηνών και τα οικονομικά μέτρα για την δημοσιονομική εξυγίανση. Η βασική διαπίστωση; πάλι τα γνωστά υποζύγια ( μισθωτοί και συνταξιούχοι) θα την πληρώσουν. Kαμία ιδέα για πάταξη φοροδιαφυγής και εισφοροδιαφυγής. Μάλλον δεν τολμούν ή δε θέλουν να τα βάλουν με τους έχοντες και κατέχοντες. Καμία σκέψη για φορολόγηση της εκκλησιαστικής περιουσίας. Και μετά απ όλα αυτά εύλογα γεννάται το ερώτημα. Γιατί απουσιάζουν οι πνευματικοί άνδρες του τόπου από το κοινοβούλιο, όπου θα μπορούσαν να προσφέρουν πολλά και το οποίο έχει καταληφθεί εδώ και πολλά χρόνια από τους επαγγελματίες πολιτικούς με τα γνωστά σήμερα αποτελέσματα;
Αξίζει η χώρα μας ένα καλύτερο μέλλον. Όμως πρέπει οι πολιτικοί να χειριστούν σωστά την οικονομική κρίση. Πρέπει να μπει χρήμα στην αγορά να κινηθούν τα πράγματα και όχι να μπαίνουν τόσο σκληρά μέτρα στους πολίτες οι οποίοι στο τέλος δε φταίνε καθόλου για τη σημερινή οικονομική κρίση στη χώρα μας. Και επίσης να πάψουν μερικοί που ασχολούνται με τα κοινά να πιστεύουν ότι αν δεν κλέψουν θα είναι βλάκες.

Δεν υπάρχουν σχόλια :