Ο καιρός

Livescores


powered by Agones.gr - livescore

Τετάρτη 24 Μαρτίου 2010

Ονόματα και Διευθύνσεις


Μεγάλη εντύπωση προκάλεσε το κύριο άρθρο του Ν. Χατζηνικολάου στην εφημερίδα του, Real news της Κυριακής, με τον ως άνω τίτλο, αποκαλύπτοντας το μέγεθος της σήψης και παρακμής, που εμφανίζει τα τελευταία χρόνια η πολιτική και κοινωνική μας ζωή.
Σύμφωνα λοιπόν με τον αρθρογράφο ο υφυπουργός Οικονομικών της κυβέρνησης Καραμανλή κ. Μπέζας, υπέγραψε απόφαση σύμφωνα με την οποία το «μαύρο χρήμα» δεν είναι …..εισόδημα και επομένως δε φορολογείται!! Έτσι με την απόφαση αυτή «ξεπλύθηκαν» σύμφωνα με εκτιμήσεις εφοριακών, πάνω από 50 δις. ευρώ!
επίσης χαρίστηκαν με την απόφαση αυτή δεκάδες πρόστιμα που είχαν επιβληθεί για περιπτώσεις διακίνησης και «ξεπλύματος» μαύρου χρήματος, από γνωστούς και προβεβλημένους επιχειρηματίες και έτσι το δημόσιο έχασε πάνω από 20 δις. ευρώ!


Στη συνέχεια ο αρθρογράφος αναρωτιέται , αν υπάρχει προηγούμενο σε άλλη πολιτισμένη χώρα, και τονίζει ότι ακόμη και στη Λατινική Αμερική, όπου η διαφθορά πολλές φορές είναι μεγαλύτερη, το μαύρο χρήμα, προϊόν εγκληματικών δραστηριοτήτων, είναι στο στόχαστρο των διωκτικών αρχών ενώ στη σύγχρονη Ελλάδα όχι μόνο δε φορολογείται αλλά και όσοι το διακινούν προστατεύονται κιόλας με υπουργικές αποφάσεις.
Συνεχίζοντας πιστεύει ότι η αποκάλυψη αυτή θα αφυπνίσει τη Δικαιοσύνη και την πολιτική ηγεσία της χώρας και ότι θα αφυπνίσει την ελληνική κοινωνία, που πρέπει σύσσωμη να αντιδράσει διεκδικώντας ένα νέο πλαίσιο διαφανούς και έντιμης λειτουργίας της πολιτικής και οικονομικής μας ζωής.
Τέλος καλεί τη δικαιοσύνη και την πολιτική ηγεσία να παρέμβουν αποφασιστικά όσο ακόμη είναι καιρός ενώ φτάνει στο σημείο να προτρέπει τον νέο αρχηγό της Νέας Δημοκρατίας Α. Σαμαρά να θέσει εκτός κόμματος τον κ. Μπέζα και τον υπουργό Οικονομικών κ .Παπακωνσταντίνου να ακυρώσει πάραυτα τη θλιβερή και επαίσχυντη αυτή εγκύκλιο και να ανοίξει τις υποθέσεις που κουκουλώθηκαν. Μια παρέμβαση του Ν. Χατζηνικολάου που προκάλεσε και θα προκαλέσει πολλές ακόμη συζητήσεις.


Δεν υπάρχουν σχόλια :