Ο καιρός

Livescores


powered by Agones.gr - livescore

Τετάρτη, 25 Αυγούστου 2010

Σε δόσεις οι προσλήψεις 10.000 αναπληρωτών εκπαιδευτικών


Μέσα στο τρίτο δεκαήμερο του Αυγούστου το υπουργείο Παιδείας αναμένεται να ανακοινώσει την πρώτη «φουρνιά» προσλήψεων αναπληρωτών εκπαιδευτικών για την Πρωτοβάθμια και τη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση. Το πιθανότερο είναι, οι αναπληρωτές να κληθούν μετά τις 25 Αυγούστου, καθώς από τις 23 μέχρι τις 25 Αυγούστου οφείλουν να παρουσιαστούν στις Διευθύνσεις Εκπαίδευσης για ορκωμοσία και ανάληψη υπηρεσίας οι 2.700

εκπαιδευτικοί οι οποίοι διορίστηκαν μόνιμα. Οι προσλήψεις προσωρινών αναπληρωτών και ωρομισθίων στην Πρωτοβάθμια και τη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση τη νέα σχολική χρονιά (2010-2011) και την επόμενη (2011-2012) θα γίνουν από τους ενιαίους πίνακες προσωρινών αναπληρωτών εκπαιδευτικών. Οι πίνακες έχουν πάψει να τροφοδοτούνται με νέα στοιχεία προϋπηρεσίας από την 1η Ιουλίου 2010 και θα ισχύουν μέχρι την κατάρτιση νέων πινάκων που θα γίνει στο πρώτο εξάμηνο του 2012 με βάση τα αποτελέσματα του νέου διαγωνισμού των εκπαιδευτικών (ΑΣΕΠ).

Συνολικά αναμένεται να προσληφθούν σε δόσεις περίπου 10.000 αναπληρωτές κανονικού (ΑΚΩ) και μειωμένου (ΑΜΩ) ωραρίου για την κάλυψη των κενών στις σχολικές μονάδες Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης. Ανησυχούν ομοσπονδίες και αδιόριστοι Την ίδια στιγμή ανησυχία υπάρχει τόσο στις εκπαιδευτικές ομοσπονδίες όσο και στις δεκάδες χιλιάδες αδιόριστων εκπαιδευτικών που είναι γραμμένοι στους ενιαίους πίνακες διορισμών. Οι εκπαιδευτικές ομοσπονδίες υποστηρίζουν ότι ο υπερδιπλασιασμός (σε σχέση με όλες τις άλλες χρονιές) των εκπαιδευτικών που υπέβαλαν φέτος παραίτηση, σε συνδυασμό με τη μείωση των μόνιμων διορισμών κατά 50%, έχουν μειώσει σημαντικά για πρώτη φορά τον αριθμό των μόνιμων εκπαιδευτικών. Αυτό θα έχει ως αποτέλεσμα την αύξηση των κενών θέσεων εκπαιδευτικών στα σχολεία, με αποτέλεσμα οι προσλήψεις των αναπληρωτών (μειωμένες κατά πολύ φέτος σε σχέση με πέρσι) να μην μπορούν να καλύψουν παρά μόνο ένα τμήμα των κενών θέσεων.

Από την άλλη, μεγάλος προβληματισμός υπάρχει και στους αδιόριστους εκπαιδευτικούς καθώς φέτος, σύμφωνα με τη νέα νομοθεσία, έχουν να αντιμετωπίσουν δυο σοβαρά προβλήματα: Πρώτον, διότι η νέα προϋπηρεσία (για την οποία τα προηγούμενα χρόνια «όργωναν» την Ελλάδα «αγοράζοντας» ουσιαστικά μόρια) δεν θα μοριοδοτείται παρά μόνο μετά την επιτυχή συμμετοχή στον νέο διαγωνισμό του ΑΣΕΠ (από το 2012 και μετά). Δεύτερον, διότι δεν έχουν ξεκαθαριστεί οι όροι πρόσληψης των αναπληρωτών κανονικού ωραρίου και των αναπληρωτών μειωμένου ωραρίου, με αποτέλεσμα να υπάρχει φόβος για «μπερδέματα» και λαθροχειρίες.
πηγή:Τα Νέα

Δεν υπάρχουν σχόλια :