Ο καιρός

Livescores


powered by Agones.gr - livescore

Πέμπτη 23 Σεπτεμβρίου 2010

Μας εξαπάτησαν για να μας λεηλατήσουν!!!

Επιτέλους, μετά την παρέλευση τεσσάρων μηνών από την εφαρμογή του Μνημονίου, το μαθηματικώς βέβαιο και οικονομικώς αυτονόητο κατέστη προφανές ή δεν μπορεί πλέον να αποκρύπτεται: Το Μνημόνιο είναι αδιέξοδο. Δεν βγαίνουν τα νούμερα, παρά τις φιλότιμες προσπάθειες της κυβέρνησης και των κυρίαρχων ΜΜΕ να εξωραΐσουν την εικόνα, με τις πλάτες και της τρόικας.
Ο ίδιος ο εκπρόσωπος του ΔΝΤ Πολ Τόμσεν επιβεβαίωσε, μιλώντας σε θεσμικούς επενδυτές στο Λονδίνο, την υποψία που είχε ο ελληνικός λαός ότι, η Κομισιόν, η κυβέρνηση και το ΔΝΤ εξαπάτησαν με το περιβόητο Μνημόνιο τους Ελληνες. «Το πραγματικό πρόβλημα της Ελλάδας δεν ήταν τόσο το δημόσιο χρέος όσο οι διαρθρωτικές αλλαγές της στην οικονομία της», δήλωσε χωρίς περιστροφές ο Δανός αξιωματούχος του ΔΝΤ. Διευκρίνισε δε με καμάρι στους ξένους κερδοσκόπους του Σίτι του Λονδίνου ότι, πολύ πιο σημαντικές από τη μείωση του ελλείμματος του προϋπολογισμού ήταν οι μεταρρυθμίσεις στο εργασιακό και στο ασφαλιστικό, δηλαδή, η...........
λεηλασία των εισοδημάτων των εργαζομένων και η εξαθλίωση των συνταξιούχων!Η ομολογία αυτή -όπως επισημαίνει ο Γ. Δελαστίκ στο Έθνος- είναι εξαιρετικά σημαντική από πολιτική σκοπιά. Αποδεικνύει πέραν πάσης αμφιβολίας ότι ο σφαγιασμός των εισοδημάτων των εργαζομένων και των συντάξεων δεν ήταν μια δυσάρεστη αναπότρεπτη συνέπεια των «τραγικών» δημοσιονομικών προβλημάτων της χώρας, μιας κατάστασης που εξανάγκασε την κυβέρνηση Παπανδρέου να προχωρήσει δήθεν με «πόνο ψυχής» στη λεηλασία των μισθών και των συντάξεων προκειμένου να σωθεί η χώρα από τη χρεοκοπία.
Αντιθέτως, αποκαλύπτει ότι οι περικοπές μισθών και συντάξεων ήταν από την αρχή συνειδητός στόχος της κυβέρνησης. Ηταν αυτοσκοπός και όχι ανεπιθύμητη παρενέργεια.
Από Ελληνικό Καφενείο

Δεν υπάρχουν σχόλια :