Ο καιρός

Livescores


powered by Agones.gr - livescore

Σάββατο 9 Οκτωβρίου 2010

"Το ψηφιακό σχολείο δεν είναι πολυτέλεια"


Το ψηφιακό σχολείο είναι ανάγκη, όχι πολυτέλεια, τόνισε μιλώντας στο ΣΚΑΪ 100,3 η υπουργός Παιδείας Άννα Διαμαντοπούλου.

Η υπουργός εξήγησε ότι το ψηφιακό σχολείο αφορά όλα τα σχολεία στην Ελλάδα, υπογραμμίζοντας ότι ο καθένας πρέπει να έχει πρόσβαση στην πληροφορία και στο διαδίκτυο ανά πάσα στιγμή και αυτό πρέπει να το διδάσκει το σχολείο.

Τόνισε ότι χάρη στα πολυμέσα, τα βιβλία «ζωντανεύουν», κάνοντας την ανάγνωση πιο ευχάριστη και πιο αποδοτική.

Αναφερόμενη γενικά στην Παιδεία, η κα. Διαμαντοπούλου υπογράμμισε την ανάγκη να εφαρμοστούν πολιτικές που θα έχουν βάθος χρόνου, σημειώνοντας ότι «η Παιδεία δεν είναι χώρος για μετωπική σύγκρουση».

Μιλώντας για τα 800 ολοήμερα σχολεία, επεσήμανε ότι έχουν καταγραφεί 230 ελλείψεις που κυρίως έχουν σχέση με τα μαθήματα της αισθητικής αγωγής και της ξένης γλώσσας.

Υπενθυμίζεται ότι την Παρασκευή η Άννα Διαμαντοπούλου παρουσίασε στη Λήμνο το ψηφιακό σχολείο, παρουσία του πρωθυπουργού Γιώργου Παπανδρέου.

Η διαδικασία υλοποίησης του προγράμματος για το ψηφιακό σχολείο θα έχει ολοκληρωθεί τον Ιούνιο του 2012. Οι 5 βασικοί άξονες του ψηφιακού σχολείου

Το ψηφιακό σχολείο υλοποιείται με σειρά δράσεων που οργανώνονται σε πέντε βασικούς άξονες:

-Ενίσχυση των υποδομών δικτύου και του ηλεκτρονικού εξοπλισμού των σχολείων με στόχο την δημιουργία της ψηφιακής τάξης. Η ψηφιακή τάξη έχει γρήγορη σύνδεση με το διαδίκτυο, είναι εξοπλισμένη με διαδραστικά συστήματα διδασκαλίας (π.χ. διαδραστικοί πίνακες)

-Πλούσιο, διαδραστικό και αντιστοιχημένο με τα προγράμματα σπουδών ψηφιακό εκπαιδευτικό περιεχόμενο (e-books) για όλες τις τάξεις και τα μαθήματα.

-Επιμόρφωση των εκπαιδευτικών στην εκπαιδευτική αξιοποίηση των νέων τεχνολογιών.

-Ολοκληρωμένο σύστημα ηλεκτρονικής διοίκησης της εκπαίδευσης και διαχείρισης εκπαιδευτικών δεδομένων.

-Οριζόντιες υποστηρικτικές δράσεις.

Δεν υπάρχουν σχόλια :