Ο καιρός

Livescores


powered by Agones.gr - livescore

Τετάρτη 15 Δεκεμβρίου 2010

Αλλάζει ο τρόπος πληρωμής


Αλλάζει ο τρόπος πληρωμής για χιλιάδες δημοσίους υπαλλήλους, οι οποίοι πλέον θα παίρνουν τα χρήματά τους μέσω της Ενιαίας Αρχής Πληρωμών.

Οι πρώτοι που θα πληρωθούν με το νέο σύστημα θα είναι οι εργαζόμενοι στα υπουργεία Οικονομικών, Προστασίας του Πολίτη, Άμύνης, Υποδομών, Εργασίας, της Γενικής Γραμματεία Επικοινωνίας, του Ταμείου Παρακαταθηκών και Δανείων και του ΕΣΡ.

Η καταβολή των χρημάτων θα γίνεται στους τραπεζικούς λογαριασμούς. Πρόκειται για 202.106 υπαλλήλους, που θα λάβουν μέσω της ΕΑΠ τον μισθό για το πρώτο 15μερο του Δεκεμβρίου. Στις 27 Δεκεμβρίου θα ενταχθούν στο σύστημα, άλλοι 200.000 και μέχρι τον Απρίλιο θα μπουν και όσοι εργάζονται στα Νομικά Πρόσωπα Δημοσίου Δικαίου και στους ΟΤΑ.

Το υπουργείο Οικονομικών μέσω της Ενιαίας Αρχής Πληρωμών στοχεύει στο να εντοπίσει όλα τα κακώς κείμενα όσον αφορά τη μισθοδοσία των υπαλλήλων, που έχουν ως αποτέλεσμα το κράτος να χάνει τεράστια ποσά.

Ήδη έχουν εντοπιστεί δεκάδες περιπτώσεις υπαλλήλων που πληρώνονταν από δύο δημόσιες υπηρεσίες, ενώ εργάζονταν μόνο σε μία, ενώ όπως αναφέρει η εφημερίδα "Καθημερινή", είναι πιθανό να υπάρξουν κυρώσεις και να ζητηθεί η αναδρομική επιστροφή των χρημάτων που είχαν λάβει από τη δεύτερη "δουλειά" τους στο δημόσιο.Μάλιστα, σύντομα θα ξεκινήσουν και έλεγχοι για επιδόματα που δίνονται χωρίς λόγο, για πλασματικές υπερωρίες, αλλά και αποδοχές που δεν αντιστοιχούν στην εργασία του υπαλλήλου.

Επιπλέον, με την ΕΑΠ, αναμένεται να εξομαλυνθούν και οι διαφορές μεταξύ των αποδοχών που έχουν εργαζόμενοι με τα ίδια προσόντα, που όμως εργάζονται σε διαφορετικά υπουργεία.

Το οικονομικό επιτελείο προσδοκά, από τη λειτουργία του νέου συστήματος να εξοικονομηθούν περίπου 100 εκατομμύρια ευρώ το 2011.

Δεν υπάρχουν σχόλια :