Ο καιρός

Livescores


powered by Agones.gr - livescore

Τετάρτη, 2 Φεβρουαρίου 2011

Λουκέτα σε σχολεία από το φθινόπωρο βάζει ο «Καλλικράτης»

Κύμα συγχωνεύσεων έρχεται από το φθινόπωρο στα σχολεία της πρωτοβάθμιας και της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης και μαζί έρχεται και κύμα αντιδράσεων από δημάρχους, γονείς και μαθητές που εμφανίζονται αντίθετοι στα σχέδια της κυβέρνησης να εφαρμόσει «Καλλικράτη» και στην εκπαίδευση.

Ήδη, η υφυπουργός Παιδείας, Εύη Χριστοφιλοπούλου, έστειλε επιστολή στους δημάρχους όλης της χώρας, με την οποία τους ενημερώνει για την πρόθεση του υπουργείου να προχωρήσει σε συγχωνεύσεις σχολείων και ζητεί την γνώμη τους για την ολοκλήρωση της διαδικασίας.

Μιλώντας στον ΒΗΜΑ 99,5, η κ.Χριστοφιλοπούλου τόνισε ότι η διαδικασία των συγχωνεύσεων γίνεται κάθε χρόνο και είναι «προς όφελος των μαθητών».

«Κάθε τάξη θα έχει το δάσκαλό της. Δεν συγχωνεύουμε μαθητές, δεν αυξάνουμε μαθητές ανά τάξη» ανέφερε η υφυπουργός, τονίζοντας πως οι συγχωνεύσεις «θα αναβαθμίσουνε την ποιότητα στην εκπαίδευση».

Προσπαθούμε να αλλάξουμε τα πάντα στην Παιδεία, είπε η κ.Χριστοφιλοπούλου.

Η ηγεσία του υπουργείου Παιδείας είναι αποφασισμένη να προχωρήσει στις συγχωνεύσεις εκατοντάδων δημοτικών, γυμνασίων και λυκείων, αλλά και σχολείων τεχνικής εκπαίδευσης από τον Σεπτέμβριο.

Ο «Καλλικράτης» φαίνεται πως θα επισκεφθεί από τον Σεπτέμβριο σχολεία της Θεσσαλονίκης, των Τρικάλων, της Ηπείρου, της Πελοποννήσου και της Κρήτης.

Κύμα αντιδράσεων

Οι δήμαρχοι, πάντως-όπως αναφέρει «Το Έθνος»-ξεκαθαρίζουν ότι θα ήταν καταστροφικό το ενδεχόμενο συγχωνεύσεων σχολείων, ενώ δηλώνουν πως σε πολλές περιπτώσεις θα πρέπει να ιδρυθούν νέες σχολικές μονάδες για να καλυφθούν οι αυξημένες ανάγκες.

Την αντίθεσή τους στο κλείσιμο των σχολείων καταθέτουν οι πρόεδροι από πέντε Ενώσεις Λειτουργών Μέσης Εκπαίδευσης (ΕΛΜΕ) της Στερεάς Ελλάδας που συναντήθηκαν στη Λιβαδιά. Δηλώνουν θορυβημένοι και ανήσυχοι με τις διαδικασίες που έχει ξεκινήσει το υπουργείο Παιδείας «ερήμην της εκπαιδευτικής κοινότητας και των τοπικών κοινωνιών» όπως χαρακτηριστικά σημειώνουν.

Γονείς και μαθητές, με τη σειρά τους, υποστηρίζουν ότι εάν προχωρήσουν οι συγχωνεύσεις θα αυξηθεί ο αριθμός των μαθητών ανά τμήμα και θα αναγκάζονται να μετακινούνται σε άλλα σχολεία διανύοντας μεγάλες αποστάσει.


Δεν υπάρχουν σχόλια :