Σάββατο 4 Ιουνίου 2011
Άι χάσου.... Μαράκι (Δαμανάκη)
Aρθρο : ΚΟΝΔΥΛΟΦΟΡΟΣ στις 26 Μαΐου 2011
Μια ζωή καριερίστας. 35 χρόνια να πουλάς τη «φωνή του Πολυτεχνείου» πάει πολύ. Και καλά να προσέχεις. Υπάρχουν άλλοι κι άλλοι που το κατάλαβαν έγκαιρα και κινήθηκαν αναλόγως… Είναι δυνατόν να περιφέρεσαι ακόμη σαν… εκπρόσωπος της γενιάς της μεταπολίτευσης και να εξαργυρώνεις ακόμη εκείνη τη δράση, σαν να σου χρωστάμε αιώνια ευγνωμοσύνη; Είναι δυνατόν να παραβιάζεις κάθε όριο εθνικής συμπεριφοράς, να μην σέβεσαι το αξίωμα, που σου εμπιστεύτηκε η χώρα και να παίζεις τα παιχνίδια των κερδοσκόπων, των δανειστών και των ξένων παραγόντων; Κι όμως η κοινοτική επίτροπος Μαρία Δαμανάκη, ξεπέρασε αυτή τη φορά τα εσκαμμένα. Έκανε αυτό, που δεν τολμά να κάνει κανείς ξένος παράγοντας, όσο εχθρική στάση κι αν έχει απέναντι στην Ελλάδα, όσο ταυτισμένος κι αν είναι με τα συμφέροντα, που αυτή την ώρα πιέζουν την Ελλάδα. Να απειλήσει τους έλληνες ότι εάν δεν δεχθούν όλες τις απαιτήσεις των ξένων και δεν πειθαρχήσουν στα σκληρά μέτρα και το μαστίγιο των Βρυξελλών τότε η Ελλάδα θα επιστρέψει στη δραχμή!!!
Αυτή τη δήλωση δεν είχε τολμήσει κανείς να την κάνει μέχρι τώρα. Κι όμως η Μαρία Δαμανάκη προχώρησε σε αυτό τον ωμό εκβιασμό, μετατρεπόμενη σε βαποράκι των ξένων κέντρων. Τόλμησε να προκαλέσει μία απίστευτη συζήτηση σε βάρος της χώρας. Να δώσει πάτημα σε όλους τους κερδοσκόπους.
Από τη σιγουριά των αξιωμάτων, που απολαμβάνει μία ζωή η Μαρία Δαμανάκη μπορεί να δικαιολογηθεί ότι δεν έχει την παραμικρή επαφή με την κοινωνική πραγματικότητα. Το γεγονός ότι της έδωσαν ένα μικρόφωνο ώστε με τη νεανική της φωνή να συγκινήσει το λαό το 1973, δεν σημαίνει ότι θα πρέπει να την πληρώνουμε μία ζωή.Τι έχει προσφέρει άραγε στον τόπο η Μαρία Δαμανάκη; Τις ιδέες της; Τους αγώνες της; Το έργο της; Μα, και μόνο από τις ίδιες τις δικές της επιλογές αποδεικνύεται ότι έκανε σε όλα λάθος. Μετακινείται από το ένα κόμμα στο άλλο με ευκολία, αποκηρύσσοντας το παρελθόν της. Αλλάζει στρατόπεδα και αρχηγούς μετανοιωμένη για τις επιλογές της. Όταν η ίδια αποκηρύσσει την πολιτική της διαδρομή, τότε τι νόημα έχει να την αναγνωρίζουν οι άλλοι.
Σταδιοδρομία και καριέρα κάνει στην πολιτική. Γιατί περί επαγγέλματος και παραγωγικής δραστηριότητας ούτε λόγος. Δημιούργημα του ιδιότυπου μεταπολιτευτικού κομματικού σωλήνα ήταν και παραμένει…
Τι φταίνε όμως οι νέες γενιές να πληρώνουν το λογαριασμό του Πολυτεχνείου στο πρόσωπο τέτοιων απολιθωμάτων εκείνης της περιόδου;
Εγγραφή σε:
Σχόλια ανάρτησης
(
Atom
)
Δεν υπάρχουν σχόλια :
Δημοσίευση σχολίου