Ο καιρός

Livescores


powered by Agones.gr - livescore

Τρίτη 14 Ιουνίου 2011

Έρχονται νέοι φόροι στα ακίνητα και ενιαίο μισθολόγιο


Τον επόμενο μήνα αναμένεται να ψηφιστεί το νέο μισθολόγιο στο Δημόσιο, καθώς η κυβέρνηση...
στοχεύει στην εξομοίωση στις αμοιβές των δημοσίων υπαλλήλων με εκείνες των ιδιωτικών υπαλλήλων.

Η ΑΔΕΔΥ εκτιμά ότι με τις ρυθμίσεις θα «μπει μαχαίρι» έως και 40% στους μισθούς των δημοσίων υπαλλήλων.

Παράλληλα, από τα 54 διαφορετικά επιδόματα που καταβάλλονται σήμερα σε διάφορες κατηγορίες δημοσίων υπαλλήλων θα παραμείνουν μόνο δύο.

Παράλληλα εντός της εβδομάδας θα κατατεθεί στη Βουλή ο βασικός εφαρμοστικός νόμος με όλους τους νέους φόρους και τις επιβαρύνσεις για επιχειρήσεις και νοικοκυριά, στο πλαίσιο του Μεσοπρόθεσμου Προγράμματος.

Οι τέσσερις νέοι φόροι που έρχονται για τους ιδιοκτήτες ακίνητης περιούσιας, είναι η επιβολή τέλους ακίνητων, η μείωση του αφορολόγητου ορίου του Φόρου Ακίνητης Περιούσιας, η έκτακτη εισφορά και η αύξηση των τεκμηρίων διαβίωσης. Συγκεκριμένα η επιβολή τέλους ακινήτων με συντελεστές από 0,1% έως 0,2% θα γίνεται στα ακίνητα με τιμή ζώνης που θα υπερβαίνει τα 1.000 ευρώ/τμ. Η επιβολή και η είσπραξή του θα γίνεται μέσω των λογαριασμών της ΔΕΗ.

Όσον αφορά στη μείωση του αφορολόγητου ορίου, αυτό θα διαμορφωθεί πιθανόν στις 200.000 ευρώ, ενώ δεν έχει εγκαταλειφθεί το «σενάριο» να μειωθεί σε ακόμη πιο χαμηλό επίπεδο, δηλαδή στις 100.000 ευρώ.

Η επιβολή έκτακτης εισφοράς στους κατόχους ακινήτων μεγάλης αξίας άνω των 400.000 ευρώ θα ισχύσει πάντως μόνο για φέτος.

Δεν υπάρχουν σχόλια :