Ο καιρός

Livescores


powered by Agones.gr - livescore

Πέμπτη 7 Ιουλίου 2011

Αγωνία

του Δημήτρη Δανίκα από το Βήμα

Οι συνομιλίες αποκαλύφθηκαν. Η συναλλαγή διαπιστώθηκε. Το κακούργημα πιστοποιήθηκε. Με εισαγγελική βούλα και υπογραφή. Κι όμως το κουκούλωμα άρχισε από την πρώτη στιγμή. Καμία ομάδα δεν υποβιβάστηκε. Ο πρόεδρος της Super League παραμένει στη θέση του. Οι μεγαλομέτοχοι των αντίπαλων ομάδων κάνουν τουμπεκί ψιλοκομμένο. Το πλήθος του αθλητικού Media πουλάει μεταγραφικές βόμβες. Το σκάνδαλο να ξεχαστεί. Ο φίλαθλος να το καταπιεί. Η Πολιτεία να συμβιβαστεί. Το κατεστημένο να αθωωθεί. Η κοινωνία να συμφιλιωθεί με την ντροπή.

Είναι και το Μεσοπρόθεσμο. Είναι και οι αγανακτισμένοι. Εδώ η Ελλάδα καίγεται. Πού μυαλό να καταπονηθεί με τον οχετό του ποδοσφαίρου. Μια άλλη φορά. Οταν ο κίνδυνος περάσει. Οταν γίνουν οι μεταρρυθμίσεις. Ασε που το γήπεδο είναι ο προνομιακός χώρος εκτόνωσης της λαϊκής οργής. Ασε που αν υποβιβάσουμε τον πρωταθλητή θα ορμήσουν και θα τα κάνουν λίμπα χιλιάδες οπαδοί. Επομένως η αποκάλυψη έγινε για το σκάνδαλο. Να πουλήσει ο Τύπος. Να εκτροχιαστεί προσωρινά το ενδιαφέρον του θεατή. Να αποπροσανατολιστεί η κοινή γνώμη. Να κερδίσει μερικούς πόντους η κυβερνητική μηχανή. Είδες; Η Δικαιοσύνη είναι ανεξάρτητη και εξαιρετική. Είδες ο υπουργός πολιτισμού; Μπράβο στο παιδί.
Κάπως έτσι πορευόμαστε σε ολόκληρο το μήκος, το βάθος και την έκταση όλων των εκτρωματικών καταστάσεων Made in Greece. Ο νομοταγής φορολογούμενος μισθωτός πληρώνει. Ο φοροφυγάς καμαρώνει. Ουδείς στη φυλακή. Καμία τιμωρία. Ολα τα κατ' εξακολούθηση κακουργήματα σττην ασυλία. Οι μολότοφ και τα καδρόνια των κουκουλοπροβοκατόρων πέφτουν στους αθώους πολίτες. Τα αέρια στους καρδιοπαθείς και στις γριούλες. Το φορομαστίγιο στη ράχη των εργαζόμενων που παράγουν ό,τι παράγει αυτή η ταλαίπωρη χώρα. Διαρκώς και ανηλεώς. Τιμωρούν τη νομιμότητα. Μαστιγώνουν την παραγωγικότητα. Διασύρουν την ελληνικότητα. Ξυλοφορτώνουν την αθωότητα. Είναι ν' απορείς με του έλληνα την καρτερικότητα. Στριμωγμένος στη γωνία με την ίδια αγωνία. Θεέ μου δώσε μου δύναμη ν' αντέξω τόσο βάσανο, τόσο μάδημα, τόση αδικία, τόση ασυδοσία, τόση απροσμέτρητη και διαρκή τιμωρία!

Δεν υπάρχουν σχόλια :