Ο καιρός

Livescores


powered by Agones.gr - livescore

Δευτέρα 5 Μαρτίου 2012

Ζητούν 50% μείωση στους εισακτέους σε ΑΕΙ- ΤΕΙ

Επικαλούμενοι την οικονομική στενότητα, λόγω κρίσης, οι πρυτάνεις των πανεπιστημίων και οι πρόεδροι των τεχνολογικών ιδρυμάτων, ζητούν να μειωθεί κατά 50% ο αριθμός των εισακτέων σε ΑΕΙ και ΤΕΙ φέτος σε σχέση με πέρσι.

Όπως λένε, είναι αδύνατον να απορροφήσουν περισσότερους φοιτητές και προειδοποιούν ότι εάν δεν εισακουστούν, θα υπάρχουν επιπτώσεις στην ποιότητα των σπουδών.

Σύμφωνα με την εφημερίδα «Έθνος», οι διοικήσεις των ΑΕΙ και ΤΕΙ έχουν αρχίσει αυτές τις ημέρες να αποστέλουν τις προτάσεις τους προς το υπουργείο Παιδείας για το φετινό αριθμό εισακτέων και μέχρι στιγμής φαίνεται πως τα μεγαλύτερα ιδρύματα της χώρας ζητούν να απορροφήσουν τους μισούς φοιτητές σε σχέση με περσινή χρονιά.
Παράλληλα, όπως ορίζεται από το νέο Μνημόνιο, μικρότερος θα είναι και ο αριθμός των εισακτέων στις αστυνομικές και στρατιωτικές σχολές.

Ανώτατο στέλεχος του υπουργείου Παιδείας δήλωσε ότι η τελική απόφαση για τον αριθμό των εισακτέων θα ανακοινωθεί τον Μάιο, δηλαδή λίγο πριν από την έναρξη των Πανελλαδικών Εξετάσεων.

Δεν υπάρχουν σχόλια :