Ο καιρός

Livescores


powered by Agones.gr - livescore

Τρίτη, 10 Ιουλίου 2012

Ελάχιστο εγγυημένο εισόδημα εξετάζει το ΥΠΟΙΚ

Ο Γιάννης Στουρνάρας, προανήγγειλε αλλαγές στο πρότυπο του κοινωνικού κράτους...
τη θέσπιση ελάχιστου εγγυημένου εισοδήματος (ΕΕΕ), προκειμένου να καταπολεμηθεί η φτώχεια, θέτει ως προτεραιότητα το υπουργείο Οικονομικών.

Ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας, στην ομιλία του στη Βουλή, προανήγγειλε αλλαγές στο πρότυπο του κοινωνικού κράτους και αποκάλυψε πως θα υπάρξει ελάχιστο εγγυημένο εισόδημα, προκειμένου να καταπολεμηθεί η φτώχεια.

Ο υπουργός Οικονομικών τόνισε ότι «το νέο κοινωνικό πρότυπο πρέπει να είναι διαφορετικό από το σημερινό» και έκανε αναφορά στην αντίφαση που υπάρχει στην ελληνική κοινωνία σήμερα, που ενώ υπάρχουν υψηλές δαπάνες κοινωνικής προστασίας που αντιστοιχούν στο 25% του ΑΕΠ, εν τούτοις συνυπάρχουν με το υψηλό ποσοστό φτώχειας, που ανέρχεται στο 20% του πληθυσμού.

Σημειώνεται πως η Ελλάδα είναι η μόνη χώρα μαζί με την Ουγγαρία που δεν παρέχει, κάποιας έστω μορφής, ελάχιστο εγγυημένο εισόδημα στους πολίτες της.

Σύμφωνα με μελέτες το ελάχιστο εγγυημένο εισόδημα θα πρέπει να αφορά στο 20% του πληθυσμού που ήδη ζουν σε συνθήκες ακραίας φτώχειας. Ως βάση υπολογισμού του ελάχιστου εγγυημένου εισοδήματος θα μπορούσε να ληφθεί η βασική σύνταξη του ΟΓΑ.

Δεν υπάρχουν σχόλια :