Ο καιρός

Livescores


powered by Agones.gr - livescore

Σάββατο 20 Μαρτίου 2010

Στην τελική ευθεία η παραχώρηση της έκτασης για την Πανεπιστημιούπολη στην Κοζάνη

Ο Νομάρχης Κοζάνης Γιώργος Δακής απέστειλε στο Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων πλήρη φάκελο για την παραχώρηση κοινόχρηστης έκτασης 745.618 τ.μ. από τα αγροκτήματα Βατερού, Λευκόβρυσης και Αργίλου στο Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας για ανέγερση των κτιριακών του εγκαταστάσεων και αναμένεται η παραχώρηση από το Υπουργικό Συμβούλιο.

Έως σήμερα, μετά από προγραμματικές συμβάσεις που υπεγράφησαν τον Οκτώβριο του 2007 και το Μάϊο του 2008, μεταξύ της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας, της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Κοζάνης, του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας και της Αναπτυξιακής Δυτικής Μακεδονίας Α.Ε. – ΑΝΚΟ, έχουν ολοκληρωθεί και παραδοθεί:

• Η χωροταξική μελέτη λειτουργιών της Πανεπιστημιούπολης και η μελέτη του τοπικού ρυμοτομικού,
• Η διαδικασία Στρατηγικού Περιβαλλοντικού Ελέγχου,
• Η μελέτη οδικής διασύνδεσης Πανεπιστημιούπολης ΖΕΠ με την Εθνική οδό Κοζάνης – Ιωαννίνων,
• Η μελέτη εξωτερικής φύτευσης του χώρου της Πανεπιστημιούπολης,
• Οι μελέτες Β’ φάσης που περιλαμβάνουν και την αρχιτεκτονική προμελέτη του πολυδύναμου κτιρίου του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας επιφάνειας 15.300 τ.μ.

«Η ολοκλήρωση από πλευράς Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Κοζάνης των διαδικασιών για την παραχώρηση της έκτασης στο Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας σηματοδοτεί τις εξελίξεις για την κατασκευή της Πανεπιστημιούπολης Κοζάνης, που αποτελεί μέγιστη προσδοκία και όραμα της ευρύτερης κοινωνίας και της πανεπιστημιακής κοινότητας» τόνισε ο Νομάρχης Κοζάνης Γιώργος Δακής.
πηγή:kozan.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια :